Yaşam

Karanlık Gece, Ay ve Kelebeğin Rüyası! Taner Birsel’in Her Gösterimi Olay Olan Filmleri

Usta oyuncu Taner Birsel’in her performansıyla izleyiciyi büyülediği biliniyor. Oyunculuk yeteneğiyle Türk sinemasına damgasını vuran Birsel, birçok filmde rol alarak kendini kanıtlamış ve seyircinin gönlünü kazanmayı başarmıştır. Her performansı olay olan Taner Birsel’in filmlerini sizler için derledik. Şimdiden keyifle izleyin.

17. Çamur (2002)

IMDb’si: 5.3

Özet: Ali askerliğini Kiriş’te yapmaktadır. Taburcu olmadan önce karşısına çıkan hastalık Ali’nin tüm hayatını değiştirecektir. Ali artık insanlarla konuşamıyor ve iletişim kuramıyor. Duyduğu bir söylenti onu şifalı çamur arayışına iter. Çamur, söylendiği gibi Ali’nin hastalığında önemli iyileşmeler sağlıyor. Bu süreçte Ali bu çamura takıntılı hale gelmeye başlar. Çamurun içinden antik bir tanrı figürü çıkıyor. Bu rakam sadece Ali’nin değil, çevresindekilerin de hayatını kökten değiştirecektir.

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Tomris İncer, Mustafa Uğurlu, Taner Birsel

16. Siyah Beyaz (2010)

IMDb’si: 6.1

Özet: Siyah Beyaz’ı beyazperdeye taşıyan filmin karakterleri, eski kulakları kesilerek muhteşem bir hayat yaşamış, ancak 70 yaşında olmasına rağmen hala ideallerine bağlı bir ressam (Tuncel Kurtiz); Kalp krizi geçirdikten sonra işinden ayrılan yarı deli avukat (Erkan Can), sümüklüböcekleri besleyerek sakin bir hayat yaşamaya çalışır; mesleğini yapmaktan yorulan ve eşi tarafından terk edilen talihsiz doktor (Nejat İşler); ve yalnız yaşama direnen, yalnızlığı yaşam biçimi olarak benimsemiş bir iş kadını (Şevval Sam)… Bu insanlar Siyah Beyaz’ın müdavimleridir ve bu bar bir anlamda onların son sığınak limanıdır. Barın sahibi huysuz, alıngan ama tatlı, kimseden taviz vermeyen bir insan olan Faruk’tur (Taner Birsel). Siyah Beyaz, dostluğu, duyarlılığı, 50 yaşına gelip yaşlanmanın, bir yere bağlılığın, hayatın küçük detaylarının farkına varmayı konu alan bir film.

Yönetmen: Ahmet Boyacıoğlu

Oyuncular: Tuncel Kurtiz, Derya Alabora, Taner Birsel

15. Tatil Kitabı (2008)

IMDb’si: 6.3

Özet: Mustafa, oğlunun üniversite eğitimine karşı çıkan bağnaz bir esnaftır. İstanbul’da okuyan büyük oğlu Veysel’in talihiyle oynamaktan çekinmez. Üniversite sınavına girme isteğine karşı çıkan Mustafa, utangaç bir çocuk olan Ali’yi yaz tatilinde çalışmaya ve ticaret öğrenmeye zorlar. Mustafa’nın eşi Güler ile kardeşi Hasan arasında sürekli gerginlik yaşanıyor. Mustafa’nın iş için gittiği Ürgüp’ten dönüşünde komaya girmesiyle tüm bu gerilimler arka plana itilir.

Yönetmen: Seyfi Teoman

Oyuncular: Taner Birsel, Ayten Tökün, Osman İnan

14. Kor (2016)

IMDb’si: 6.4

Özet: Kocası Cemal’in kaçak işçi olarak Romanya’ya gitmesi üzerine evde elbise dikerek geçimini sağlayan Emine, bir giyim atölyesinde eski işvereni Ziya ile tanışır. Ziya, Emine’nin durumunu görür ve ona yardım eli uzatır; Bu sırada çift arasındaki bağın seyri de değişir. Ancak bir süre sonra Cemal Romanya’dan döner. Üç kişinin de hayatı geri dönülmez bir şekilde değişecektir.

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk

13. Kuzu (2014)

IMDb’si: 6.6

Özet: Doğu Anadolu’da bir köyde yaşayan 27 yaşındaki Medine, beş yaşındaki oğlu Mert’in sünneti şerefine vereceği yemek için bir kuzu kesmek zorunda kalır. Ancak gerekli parayı bulamaz. Medine’nin durumu eşi İsmail’i endişelendiriyor ve tüm ailenin bir arada çalışması gerektiğini söylüyor. Mert’in ablası Vicdan, tüm dikkatlerin Mert’te olması nedeniyle kıskançlık nöbetleri geçirirken, Mert’i kuzu bulamazlarsa kendilerini feda edeceklerine ikna eder. Öte yandan İsmail mezbahada iş bulur ve para kazanma umudu vardır. Ancak İsmail’in arkadaşları tarafından baştan çıkarılması işleri zorlaştırır. İsmail’in zayıflığı, Medine’nin ısrarı ve Mert’in hayalleri aynı şeye işaret eder ama sonunda Medine, hiç beklemediği bir yerden yardım istemek zorunda kalacaktır.

Yönetmen: Kutluğ Ataman

Oyuncular: Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan

12. Gölgesiz (2008)

IMDb’si: 6.6

Özet: İstanbul’daki karmaşık hayatından bıkan bir berber, Gölgesizler adlı küçük bir köye taşınır. Burada yıllar önce ortadan kaybolan köy berberi Nuri’nin eski dükkânını kiralayarak çalışmaya başlar. Adam zamanla köyün gizemine karışır ve köydeki nüfusun yavaş yavaş azaldığına tanık olur. Bu izole yerde insanlar birer birer kayboluyor ve bir daha geri dönmüyorlar. Arkalarında iz bırakmadan ortadan kaybolan bu insanların hiçbiri bulunamıyor. Bu duruma bir son vermek isteyen muhtar, köyün bulunduğu ilçeye giderek gerekli makamlara şikayette bulunmaya karar verir. Ancak gittiği yerden bir daha dönemez ve kaybolanların arasına katılır. Bütün bu olup bitenleri gözlemleyen tek kişi berberdir…

Yönetmen: Ümit Ünal

Oyuncular: Selçuk Usul, Taner Birsel, Altan Erkekli

11. Büyük Çaresizliğimiz (2011)

IMDb’si: 6.8

Özet: Film, otuzlu yaşlarındaki ve köklü bir dostluğa sahip olan Nadir ve Çetin’in hayatından bir kesiti konu alıyor. Yıllar sonra Ankara’ya dönen Çetin, ev kiralayarak Çetin’le yeniden bir araya geldi. Bu arada yakın arkadaşları Fikret de tatil için Almanya’dan Türkiye’ye geldi. Bu tatilde anne ve babasını trafik kazasında kaybeden Fikret’in Almanya’ya dönmesi gerekmektedir ama bir sorun vardır: Artık yalnız kalan kız kardeşi Nihal.

Yönetmen: Seyfi Teoman

Oyuncular: İlker Aksum, Fatih Al, Güneş Sayın

10. İtiraf (2001)

IMDb’si: 7

Özet: Türk sinemasının eksantrik yönetmeni Zeki Demirkubuz’un Karanlığa Dair Hikayeler üçlemesinin ikinci filmi İtiraf, başarılı bir mühendislik mesleğine sahip olan Harun’un evliliğiyle ilgili keşfettiği bir sırrı keşfetmesini konu alıyor. Ana karakter Harun, karısının kendisini aldattığını öğrenince bu gerçeği dile getirmek yerine kendine saklamayı tercih eder. Zamanla vicdanen açıklamaya cesaret edemediği bu sır, itiraf etmekten korktuğu bir yük haline geldi; Gurur, şüphe ve umutsuzlukla dolu dokunaklı bir hikayeye dönüşüyor. Sonunda her şeyi bildiğini itiraf etme anı geldiğinde, her an daha yıkıcı bir manevi savaşa dönüşen kıyamet gecesi kapıdadır.

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Taner Birsel, Başak Köklükaya

9. Filler ve Çimen (2000)

IMDb’si: 7

Özet: Başarılı bir sporcu olan Havva’nın tek hayali vardır: Avrasya Maratonu’nu kazanmak. Fakir bir genç kız olan Havva, silgi fabrikasından kazandığı azıcık parayı askerdeyken mayına basıp yaralanan kardeşini tedavi edebilecektir. Güçlü bir eğitim süreci içerisinde olan Havva, lüks bir otelden yemek yardımı ile destek bulur. Ancak bu otelin büyük sorunları var. Mafyanın ele geçirmek istediği otel her türlü kirli oyuna sahne olur. Bu kirli ortamda hayatta kalmaya çalışan Havva’nın tek sorunu maratonu kazanmaktır.

Yönetmen: Derviş Zaim

Oyuncular: Sanem Çelik, Haluk Bilginer, Taner Birsel

8. Karanlık Gece (2022)

IMDb’si: 7.1

Özet: Bir dağ kasabasında yaşayan İshak, amatör olarak müzikle ilgilenen bir gençtir. Farklı hayallerle büyüyen beş arkadaşla büyüyen İshak, köyün genç kızı Sultan’a aşık olur. Ancak genç adam, padişaha duygularını anlatamaz. Bir gün İshak’ın yaşadığı köye Ali adında güzeller güzeli bir genç memur olarak atanır. Onun köydeki varlığı Isaac’in kıskanmasına neden olur. Bir süre sonra Ali aniden ortadan kaybolur. Köyde Ali’nin avlanırken kaybolduğuna dair söylentiler vardır. Ali gerçekten avlanırken mi kayboldu, yoksa kaybolmasının İshak ve arkadaşlarıyla bir ilgisi var mı?

Yönetmen: Özcan Alper

Oyuncular: Berkay Ateş, Taner Birsel, Sibel Kekilli

7. Beş Kez (2006)

IMDb’si: 7.3

Özet: Zaman kavramının yalnızca günde beş defa okunan ezan sesiyle hatırlandığı bir köy düşünün; Besleyip yetiştirdikleri hayvanlarla geçimini sağlayarak doğal sistem içinde var olmaya çalışan insanlarla var olan bir köy… Anne, babalarından farklı olmayan bir biçimde yaşayan Ömer, Yakup ve Yıldız adında üç küçük çocuğun yaşadığı bir köy. , büyümekle erken tanışın ve yetişkinlikten kaçarken yakınlaşın… Bu üç çocuğu akranlarından farklı kılan şey, nefret ve şiddetle çok erken yaşta tanışmış olmalarıdır. Nefretle tanışmaları kendi ebeveynlerine duydukları nefretle başlarken, hayata karşı samimi ve çocuksu bir sitemle büyürler.

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular: Özkan İtina, Ali Beyefendi Kayalı, Elit İşcan

6. Korkuyorum Anne (2004)

IMDb’si: 7.5

Özet: Bir kaza sonucu hafızasını kaybeden Ali’ye ailesi ve yakın çevresi yardım eder. Geçmişine dair hiçbir şey hatırlamayan bu adama yardım etmek isteyen mahalle sakinleri, Ali’den daha çok endişelidir. Zamanla bu mücadele karakterlerin dönüşmesine neden olur. Herkes birer birer insan olmanın anlamını keşfetmeye başlar. Buna kayıp yüzük olayı da eklenince sıra tüm karakterlerin teker teker aynaya bakma vaktine gelir. Adından da anlaşılacağı gibi Korkarım Anne bir kaygı öyküsü. Hayattan korkanların önce annesine, sonra sevdiklerine sığındığı bir hayatı, aslında hayatın kendisini anlatıyor.

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular: Erdem Akakçe, Mahmut Gökgöz, Ali Düsenkalkar

5. Ne Kadar Para (1999)

IMDb’si: 7.5

Özet: Yıllardır büyük bir dürüstlükle işlettiği küçük dükkanının yaptıklarıyla yetinen bir adamın hayatı, çağımızın en etkili gerçeği olan ‘para’ ile değişir. Selim, babasından miras kalan giyim mağazasını yıllarca işletmeyi başarmış, ailesine pek zorluk göstermeden destek olmuş, çevresindeki esnafın sevdiği ve güvendiği bir adamdır. Ama dürüstlüğün ‘berbatlık’ olarak adlandırıldığı günümüz için bu kadarı fazlasıyla yeterli. Kendisinden önce taksiye binen yolcu, koltukta unuttuğu para dolu çantayla bu ikilemi çok hissedecektir. Para çantasıyla birlikte kendiyle de boğuşmaya başlayan Selim, paranın getirdikleriyle kendi dönüşümüne tanık olacaktır.

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular: Taner Birsel, Zuhal Gencer Erkaya, Sermet Yeşil

4. Kelebeğin Rüyası (2013)

IMDb’si: 7.7

Özet: Zonguldak’ta yaşayan iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, bir yandan modernleşmeye yeni başlayan bu maden şehrinde memurluk hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Kendi ayakları üzerinde durabilen genç Cumhuriyet modernleşmeye çalışırken, aynı yıllarda Avrupa’da çetin bir savaş yaşanıyordu. Belediye Başkanının kızı Suzan, Zonguldak’a döndüğünde Rüştü ve Muzaffer’in şiire olan inancı daha da artar. Artık lise öğrencisi olan Suzan, etrafındakilerin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Ancak 1940’lı yılların vebası olan tüberküloz, her iki gencin de sağlığını giderek daha fazla tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer’in hem kendi geleceği hem de dünyanın gidişatı pek de iyiye işaret değil…

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Yılmaz Erdoğan

3. Bir Zamanlar Anadolu’da (2011)

IMDb’si: 7.8

Özet: Nuri Bilge Ceylan bu filmle şehir kaygılarını bir kenara bırakıp taşranın sıkıntılı dünyasına geri dönüyor ama bu kez bir cinayet hikâyesinin gerilimiyle… Başrollerde Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan ve Taner yer alıyor. Bir doktor ve savcının 12 saatlik gerilim dolu hikayesi filme aktarılıyor. Birsel’in yeri. Senaryosunu Ebru ve Nuri Bilge Ceylan’ın yanı sıra Ercan Kesal da yazdı. Yolların monotonluğu ve insanlığa yeni bir şey sunmayan kasabanın sıradanlığı üzerine kurulu Bir Zamanlar Anadolu’da, ismiyle de klasiklere gönderme yapıyor.

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Muhammed Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel

2. Devrimci Arabalar (2008)

IMDb’si: 8

Özet: 27 Mayıs darbesi sonucu iktidara gelen Orgeneral Cemal Gürsel’in gerçek hikâyesinden uyarlanan Devrimci Otomobiller filmini, babası darbe planlamakla suçlanan parlak yönetmen Tolga Örnek’in çekmesi ise farklı bir tesadüf oldu. 1960 yılında. Devrimden bir yıl sonra Başkan Cemal Gürsel, uzun zamandır özlemini duyduğu yerli otomobilin üretimini emreder ve görevin TCDD’ye verildiğini duyurur. Hızla işe koyulan 23 mühendisin bu arabayı yapmak için Cumhuriyet Bayramı’na yalnızca 130 günü kaldı. Devrim adını alacak bu arabayı üretmek için 23 mühendis el ele verecek ve kariyerlerini, aile hayatlarını riske atarak zamanla, yoksullukla, siyasetle ve karşılaştıkları sayısız engelle uğraşmak zorunda kalacaklar.

Yönetmen: Tolga Örnek

Oyuncular: Selçuk Yol, Taner Birsel, Ali Düşenkalkar

1.Ayla (2017)

IMDb’si: 8.3

Özet: 1950 yılında savaşa katılan Astsubay Süleyman, savaş alanında küçük bir kız bulur. Bu 5 yaşındaki Koreli kız yetim ve nereye gideceğini bilmiyor. Astsubay kızı yanına alır ve ona Ayla adını verir. Birliğin neşe kaynağı olan Ayla ile astsubay kısa sürede baba-kız gibi olurlar. Ancak 15 ay sonra sendika Türkiye’ye dönme kararı aldı. Ayla’yı bırakıp dönmek istemeyen Astsubay Süleyman, her yolu denese de Kore yasalarını aşamaz. Küçük kızı geride bırakmak zorunda kalan Süleyman ile yetimlere uygulanan sistem kapsamında yetimhaneye verilecek Ayla, son vedalarını yaparken yeniden bir araya gelme sözü verirler. Yıllar ikisini yeniden bir araya getirecek mi?

Yönetmen: Can Ulkay

Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol

savastepehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Arnavutköy eskort kızlar
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler