Haber

TFF Başkanı Büyükekşi: “Türk Futboluna istikrarlı ve sürdürülebilir başarı getireceğimize yemin ettik”

TFF Lideri Büyükekşi: “Türk Futboluna istikrarlı ve sürdürülebilir başarı getireceğimize yemin ettik”

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Riva’da düzenlediği basın toplantısında, Türk futboluna istikrarlı ve sürdürülebilir başarı getirme sözü verdiklerini, Türk futbolunun ortak sorunlarının çözümü için futbol ailesinin tüm üyelerinin güç birliği yapması gerektiğini belirtti.

Başkan Mehmet Büyükekşi’nin, 1. Lider Yardımcısı İbrahim Burkay ve 2. Lider Yardımcısı Yalçın Orhan ile birlikte düzenlediği basın toplantısını TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, davetliler ve medya mensupları takip etti.

TFF Lideri Büyükekşi: “Yüzde 100 adil, yüzde 100 şeffaf, yüzde 100 tarafsız yönetim anlayışımızı yineliyoruz.”

Hasan Doğan Milli Gruplar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet Büyükekşi, 29 Ekim’de Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirterek, “2023 yılı bizim için ayrı bir öneme sahip. Hizmetlerin ve çabaların 100. yılını kutlayın.” sembolü ve ‘Futbolun Yeni 100’ü’ vizyonumuzun başlangıcı. Bu nedenle yüzde yüz adil, yüzde yüz şeffaf, yüzde yüz tarafsız yönetim anlayışımızı yineliyoruz.” dedi.

“Kamuoyunu meşgul eden tüm soruların cevaplarını iki gün içinde yazılı olarak paylaşacağız.”

Türkiye Futbol Federasyonu olarak futbol ailesinin ortak sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, kronikleşmiş sorunları birlikte aşmak adına değerli bir projeyi hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Büyükekşi, “Ancak son dönemde futbolun yaygınlaştığına dair eleştiriler gelmeye başladı. Ortak sorunlarımıza yönelik olması gerekenin dozu ve odağı arttığında ve üslup değiştiğinde ve bu eleştiriler sorun odaklı olmayıp söylentilere ve doğrudan federasyonumuza yönelik olduğunda ve bazı açıklamaların bizim sorumluluğumuzu taşıma riskini gördüğümüzde. Toplumun sonradan pişman olacağı vahim sonuçlara yol açmamak adına ilk günden beri söylediğimiz şeffaf, sorumlu ve açık bağlantı anlayışımızı bundan sonra da 15 günde bir sürdüreceğiz. “Sizlerle buluşacağız. Bu ilk toplantıyı bir başlangıç ​​olarak düşünün. Bu toplantının sonunda herhangi bir soru almayacağız. Ancak son dönemde doğru ya da yanlış bilgilerle kamuoyunu meşgul eden tüm soruların yanıtlarını iki gün sonra yazılı olarak kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi.

“MHK’da kulüplerimizin de süreçlerin değerli bir modülü olduğu yeni bir yapılanmaya başlıyoruz.”

Türk futbolunun marka değerini artırmak için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan TFF Başkanı Büyükekşi, “Türk futbolunun değerini düşüren kaos ortamının kimseye faydası yok. Bunların başında hakem atamaları geliyor.” Bu konu, strateji planı çalışmalarımızda gündeme getirilen ve talep edilen devrim niteliğinde bir konudur.” Bir adım atacağız. MHK’da da başta Almanya olmak üzere Avrupa’da uygulanan, kulüplerimizin süreçlerin önemli bir parçası olduğu yeni bir yapılanma sürecini başlatıyoruz. Bu yapıda futbolun en değerli paydaşları olan kulüplerimiz ile iş birliği içerisinde kulüplerin karar alma sistemlerine dahil oluyoruz. Bunların olmasını istiyoruz. Bu yeni yapılanma aynı zamanda hakem atamaları, klasman kararları ve hakem performanslarına ilişkin konulardaki tartışmalara da son verecek. Ayrıca yakın zamanda hayata geçireceğimiz yarı otomatik ofsayt sistemiyle de teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Maç sırasında da teknolojiye daha kısa sürede yatırım yapmaya devam edeceğiz. Daha doğru verilmesini sağlayacağız. Öte yandan hakemlerin performanslarını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz. İlk yarıda MHK tarafından hakem klasmanları belirlenirken tüm bu performans değerlendirmelerinin dikkate alınacağından emin olabilirsiniz. “Ayrıca 104 hakem ve gözlemciyle yaptığımız anketleri de düzenli aralıklarla kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

“Bu ailenin tüm fertleri olarak güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Dedikoduya değil, delillere dayalı konuşmamız lazım.”

Sorumlulukları paylaşacak, ortak sorunları birlikte çözme fırsatı sağlayacak bu önemli projelerin başarısının ancak birlikte hareket edilmesiyle mümkün olacağını belirten Büyükekşi, “Bu ailenin tüm bireyleri olarak güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Dedikoduya değil, delile dayalı konuşmak lazım. Ancak bugün birlikte olduğumuza göre, izin verin, Türk futbolu için büyük önem taşıyan bazı bahislerde birlikte neler başardık, çok kısa başlıklar halinde hatırlayalım. Hakem hataları ekseninde her hafta dünya bizi farklı boyutlarda konuşuyor. Ancak Türkiye’nin başardıklarından en çok konuşması, sevinmesi gereken Türkler. Gurur duymalı.” söz konusu.

“Hedefimiz Avrupa standartlarında 40 akademi kurmak”

Göreve geldiklerinde futbolda yapısal değişiklikler yapacaklarını söylediklerini ve bunun en canlı örneğinin Futbol Akademileri olduğunu belirten Mehmet Büyükekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa’nın en genç nüfusa sahip ülkesiyiz. Futbol Akademileri aracılığıyla küçük çocuklarımızı yetiştirecek antrenörler yetiştiriyoruz. Bu çocuklardan dünya yıldızları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Kaliteli ve yetenekli oyunculardan oluşan geniş bir oyuncu havuzu oluşturmak istiyoruz. milli takımlar. Bu eğitimi en iyi şekilde verebilmek için hepimiz dünyada başarısıyla ön plana çıkan Double Pass firması ile anlaşma yaptık. Nisan ayından bu yana eğitimlerimiz devam ediyor. Tam 220 antrenör yetişiyor Bu antrenörlerin ücretlerinin tamamını TFF ödüyor. Artık Süper Lig’e akademi zorunluluğu getirdik. Her Süper Lig kulübünden 6-19 yaş arası gençlere 1 yıl boyunca toplam 11 antrenör yetiştireceğiz. Gelecek yıl da zorunlu hale getireceğiz. 1. Lig’de akademi zorunluluğu var. Amacımız Avrupa standartlarında 40 akademi kurmak. Bunları yaparken de kulüplerimize ek maliyet gelmesinin önüne geçmeye çalıştık. Devlet büyüklerimizin desteğini aldık, kanun değişti. Artık kulüplerimiz stopaj iadelerini altyapılarında kullanabilecekler. Niyet en büyük kıvılcımdır. Bu kıvılcımı biz ateşledik. Şimdilik tüm bunları kısa sürede hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Altyapıdan gelen futbolcularımız dünya çapında yıldızlar haline geldiğinde gurur duyacağız. Öte yandan kurduğumuz Hakem Akademisi ile geleceğin en iyi hakemlerini yetiştireceğiz. Hakem havuzumuzu genişleteceğiz. “Üst düzey hakem sayımızı artıracağız”

“Futbolu Geliştirme Projesi İş Birliği ile uluslararası alanda şampiyonluk kazanacak Milli Takımlarımızın temellerini atıyoruz.”

Türk futbolunda tarih yazmak için Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile çok önemli bir iş birliğine imza attıklarını kaydeden Mehmet Büyükekşi, “Futbol Gelişim Projesi İş Birliği Protokolünü imzaladık. Çocuklarımızın futbolla tanışmasını istiyoruz. Bir çocuğun tam donanımlı bir futbolcu olabilmesi için Akademi eğitimine 6-9 yaş arasında başlanması gerekiyor. Bu işbirliğiyle ilkokullarda sınıf öğretmenlerine, ortaokullarda ise beden eğitimi öğretmenlerine eğitim vereceğiz. Böylece 6-13 yaş arası toplamda 200 bin çocuğa ulaşacağız. Aynı şekilde spor liselerinde de futbol bölümü açılması için çalışıyoruz. Hatta Türkiye’de şampiyonluklar kazanacak Milli Takımlarımızın da temellerini atıyoruz. Uluslararası arenada.” dedi.

“Milli Takımımızın EURO 2024’te efsaneleşerek her maça damgasını vuracağına olan inancımız tamdır.”

Futbolda gündemin sürekli değiştiğini ve olumsuz yönde değiştiğini vurgulayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, şunları söyledi:

“Bakın Milli Takımlarımızın son dönemdeki başarıları Türkiye’nin her yerinde büyük bir sinerji yarattı. Herkesi gururlandırdı. Dünyanın her yerinde büyük ses getirdi. Şu anda Milli Takımımızın 7. ligde 5 galibiyeti, 1 beraberliği var. EURO 2024 Eleme Grubu’nda oynadığı maçları kazandı, son 2 Dünya Kupası’nda ilk 3’te yer alan Hırvatistan’ı tarihinde ilk kez deplasmanda yendi, Konya’da Letonya karşılaşmasını 4 golle taçlandırdı. Ve Almanya’da düzenlenecek olan EURO 2024’e gitmeyi garantiledi.Tarihimizde ilk kez eleme gruplarının başkanı olarak ortaya çıktık.Son maçımız için son maçımız Galler’e gidiyoruz.Yine, Milli Takımımız son dönemdeki başarılı performansını dünya sıralamasına da yansıttı.FIFA’nın Ekim ayı dünya sıralamasında 4 sıra yükselerek 38. sıraya yükseldi.Aralık 2021’den bu yana en iyi sıralamasına ulaştı.Ekim 2019’dan sonra ilk kez 4 sıra yükseldi. 2018. 1498 puana ulaştı Ekim sıralamasında ilk 53 basamakta takımlar arasında en çok puan toplayan ülke oldu. Milli Takımımız, UEFA Uluslar Ligi’nde B Ligi’ne yükseldi. Hedefimiz hak ettiğimiz yer olan A Ligi’ne çıkmak. Avrupa Şampiyonası kura çekimi 2 Aralık’ta Hamburg’da yapılacak. Heyecanlıyız. Tüm bu süreçlerin sonunda 21 yıl önce başlattığımız Dünya Kupası’na katılma özlemimize son vermek istiyoruz. şunu da belirtmek isterim   Teknik Direktörümüz Vincenzo Montella, Hırvatistan ve Letonya ile oynanan maçların kazanılmasında önemli rol oynadı. Kısa sürede vatandaşlarımızla yakın bir bağ kurdu. Ortaya koyduğu futbol anlayışı da eklenince üst üste maç kazanmamızla sonuçlandı. Teknik direktörümüz şu anda Madrid’de. Orada Milli Grup oyuncularımız Arda ve Çağlar’la görüşecek. Maçlarını takip edecek. Teknik direktörümüzün oyuncularımızla bu samimiyet ve yakınlığa sahip olmasından da çok memnunuz. Avrupa’nın en genç milli takımıyız. Ayrıca taşıdığı milli formanın değerini bilen çok yetenekli futbolcularımız var. İyi futbol oynayarak kazanmaya odaklanmış bir antrenörümüz var. Milli Takımımızın EURO 2024’te efsaneleşerek her maça damgasını vuracağına olan inancımız tamdır. Umarım yarım kalan hesabı tamamlayıp geri dönerler. Gelelim Kadın Milli Takımımıza . Kadın futboluna özel önem ve emek verdiğimizi her fırsatta söylüyoruz. Çabalarımızın meyvelerini görmeye başladığımız için çok mutluyuz. Kadın Milli Takımımız, Uluslar C Ligi’nde oynadığı 4 karşılaşmanın tamamını kazandı. Son 2 maç kala Uluslar B Ligine yükselmeyi garantilediler. Kadın Milli Takımımızın bu başarısı UEFA’nın ilgili tüm medyasında haber oldu. Ayrıca Elazığ’da başlayan seyirci rekoru Çorum Şehir Stadı’nda yeniden kırıldı. “12 bin 130 taraftarımız tribünleri Türk bayraklarıyla doldurdu.”

“Tarihimizde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu onura ulaşmak bizim için gurur kaynağıydı.”

Türkiye’nin 2008 yılından bu yana Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için büyük çaba harcadığını hatırlatan Mehmet Büyükekşi, “Bu yıl EURO 2032’yi İtalya ile ortak düzenleme yetkisini aldık. Bu bizim için bir nimetti. Bir hayali gerçeğe dönüştürdük. Verdiğimiz alın terine değdi.Tarihimizde ilk kez dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacağız.Cumhuriyetimizin 100.yılında bu onura ulaşmak, Bizim için bir başka gurur kaynağı.Modern stadyumlarımız,güçlü altyapımız,ulaşım ağımız ve konaklama çeşitliliğimizle Avrupa Futbol Şampiyonası’nı her anlamda düzenlemeye hazırız.Eşsiz doğamız,köklülüğümüzle bu şampiyonayı başarıyla gerçekleştireceğiz. zengin tarihi ve halkımızın futbola olan sevgisi ve ilgisi ile EURO 2032’ye ev sahipliği yapmak ülkemize spor açısından büyük katkılar sağlayacağı gibi ekonomik ve kültürel anlamda da katkı sağlayacaktır. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası iki ülke arasında eşit olarak paylaştırılacak. Aday şehirler 2026 yılına kadar ev sahibi ülkelerde kesinleşecek. Eleme grubu ve final turnuvası kuralarının nerede yapılacağı belirlenecek. Açılış ve final maçlarının nerede oynanacağı belirlenecek. İki ülke federasyonları olarak yapacağımız toplantılar sonrasında her ülkede maçların oynanacağı 5 şehri belirleyeceğiz. İki ülkeden 20 aday stadyumdan 10’u Ekim 2026’ya kadar UEFA tarafından açıklanacak. 2032 Avrupa Şampiyonası için geçen hafta aldığımız kararla ilgili 5 bakanlığımızla ortak uyum komitesi oluşturuyoruz. 2032 yılının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Türk futboluna istikrarlı ve sürdürülebilir başarı getirmenin sözünü verdik”

Mehmet Büyükekşi, konuşmasını şöyle tamamladı: “Türk futboluna istikrarlı ve sürdürülebilir başarı getirmenin sözünü verdik. Karşılaştığımız sorunları aşmak, çözümsüz görülen sorunları birer birer çözmeye kararlıyız. Çabalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” Futbolumuzun marka değerini artırma kararlılığımız var.” Sözleriyle tamamladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberbozova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Arnavutköy eskort kızlar
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler