Ekonomi

2023’te ilginin yönü ne olacak?

Kaynak: dünya.com

Küresel piyasalardaki tahvil yatırımcıları, ekonomi yavaşlarken ABD merkez bankasının dördüncü çeyrekte yön değiştirmesini bekliyor.

Yatırımcılar, Fed’in tarihi mali sıkılaştırma kampanyasını sona erdirmeye, sona erdiğinin sinyalini vermekten çok daha yakın olduğunu savunarak, ABD merkez bankasının yavaşlayan bir ekonomiyle karşı karşıya kaldığında gelecek yıl faiz oranlarını düşüreceğini varsayıyorlar.

ABD devlet tahvili piyasasındaki yatırımcılar, Fed’in 2023’ün dördüncü çeyreğinde faiz oranlarını iki kez düşürmek zorunda kalacağına dair iddiaya giriyorlar. Bu, Fed Lideri Jay Powell ve diğer üst düzey yetkililerin bu hafta merkez bankasının geri adım atmayacağına dair işaretlerine rağmen geldi. faiz artırım hızını yavaşlatsa bile borçlanma maliyetlerini yüksek tutmayı planlıyor.

Faizde 0,5 puanlık indirim bekleniyor

Vadeli hazine bonosu piyasaları, Fed’in gösterge politika faizinin Mayıs ayında yüzde 4,9’da zirve yapmasının ardından 2023 sonunda yüzde 4,4’e gerileyeceğine işaret ediyor. Bu da yaklaşık 0,5 puanlık bir azalma anlamına geliyor.

Gözler Çarşamba günkü kritik toplantıda

Federal Rezerv Başkanı Powell’ın Fed’in bu haftaki 0,75 puanlık faiz artırım serisini Çarşamba günü tamamlaması ve Aralık toplantısında yarım puanlık faiz artırımı için zemin hazırlamasının ardından, gelecek yılın faiz indirimlerine yönelik bahisler hızlandı.

Yatırımcılar, Cuma günü yayınlanan ve enflasyonda çok az yumuşama gösteren Kasım ayı istihdam raporunu da görmezden geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu