İş

ABD’de özel sektör istihdamı beklentileri karşılayamadı

ADP Araştırma Enstitüsü’nün Stanford Digital Economy Lab işbirliğiyle hazırladığı Ekim ayı ulusal istihdam raporu yayımlandı. Buna karşılık ABD’de özel sektör istihdamı ekim ayında 113 bin kişi arttı. Bu dönemde özel sektör istihdamının 150 bin kişi artması bekleniyordu.

İstihdam küçük ölçekli işletmelerde 19 bin, orta ölçekli işletmelerde 78 bin, büyük ölçekli işletmelerde ise 18 bin kişi arttı. Söz konusu dönemde istihdam artışının 107 bini hizmet sektöründe, 6 bini ise imalat sektöründe gerçekleşti. Raporda eylül ayı özel sektör istihdam verisi 89 bin olarak korundu.

Ücret artışlarındaki yavaşlama devam etti

ABD’de 25 milyondan fazla çalışanın bordro bilgileri kullanılarak hesaplanan ADP özel istihdam verilerine göre, yıllık ücret ekim ayında yüzde 5,7 artarken, artış oranı Ekim 2021’den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti. Rapora ilişkin değerlendirmesinde, ADP Araştırma Enstitüsü Baş Ekonomisti Nela Richardson, salgın sonrası yaşanan büyük ücret artışlarının geride kalmış gibi göründüğüne dikkat çekerek, “Ekim rakamları genel olarak çok yönlü bir istihdam tablosu çiziyor. İşgücü piyasası yavaşlasa da bu durum hâlâ güçlü tüketici harcamalarını destekliyor” ” yeterli.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu