Haber

Ahmet Taşgetiren: Ne garip bir işti o!

DÜZGÜN Partisi Genel Başkanı Meral Akşener’in cuma günü düzenlediği basın toplantısındaki üslubu ve CHP’li belediye başkanlarına adaylık çağrısının yansımaları sürüyor.

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, adaylık meselesinin masada kriz yaratacağını belirttiği yazısında, İYİ Parti’nin çıkışını “siyasi harakiri gibi” sözleriyle değerlendirdi. Akşener’in üslubunda ‘kirli, küskün’ değil ‘öfkeli’ olduğuna dikkat çeken Taşgetiren, “Ne güzel iş!” o yazdı.

Taşgetiren’in “Siyasi deprem: Enkaz altında kim kalacak?” Yazdığı yazının ilgili kısmı şöyle:

“EN ÇEKİCİ KONU: -Peki ya metnin o kısmı? O kısım, yani Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş için ‘adaylık çağrısı’ yapılan kısım? Ne garip iş! Üretim merkezinde bir Allah kulu. , ‘Biz ne yapıyoruz?’ Sormadı mı Tamam İyi Parti iki cumhurbaşkanının seçilmesine katkı sağladı ama sonuçta bunlar CHP’nin adaylarıydı peki bu çağrı ‘Partinizi bırakın benim peşimden gelin’ demekten farklı mıydı? Gidiyor muydun Nereye gittiğin belli miydi Niçin partisinden mi ayrılacaklar, partiniz veya bağımsız adayınız olunca kazanacağını garanti mi ediyordunuz? Seçime sadece üç saat kala siyasi zemini süper bombayla böyle bir ‘Deprem’e sürükleyerek molozların altında’ mı?

BU KADAR FAZLA OLMAZ: -Hanımefendi. Meral bunu düşünemezdi. Yine İyi Parti kurmayları bunu dikkate alamazdı. Ama neden buradaki saçmalığı riske atalım? Haber kanalları bu konuda değerlendirmeler yaparken Birgün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Aydın’dan bir cümle duydum. Şöyle bir cümle: ‘Akşener’in Kılıçdaroğlu’na karşı ‘aday kazanır’ kuralı Kılıçdaroğlu’nun ‘kazanmasına’, ‘kazanamamasına’ bir itiraz olmamalı.’ Peki bunun anlamı nedir? ‘Kılıçdaroğlu’nun kazanmasını birileri istemedi ama son gelişmelerden sonra onun bile kazanacağı anlaşıldı ve Akşener’e onu engelleme görevi verildi.’ Bu açıkça bir komplo teorisidir. ‘Birisi’ diye biri var, ‘İyi eğlenceler, iblisler, derin devlet vs.’ diye farklı zamanlarda işaret edilen biri…. Meral Akşener’i böyle böyle ‘siyasi bir intihara’ sürüklediler… Ülkenin geleceği için buna değmez mi? İnan ya da inanma. Ben de şüpheyle yaklaşıyorum bu derin devlet işlerine. Mesela sık sık ‘Erdoğan 21 yıldır iktidarda, derin devlet hala var mı, varsa Erdoğan nerede, şimdi Erdoğan’ı derin devletin bir uzantısı olarak mı düşünelim?’ diye sordum. gibi… Ama İYİ Parti gibi yükselen bir siyasi hareket neden ‘harakiri – intihar’ denilen yola girsin ki… ‘Artık yokuz’ diyip kenara çekileceksiniz. Belki de Kılıçdaroğlu’nun en zor zamanınızda ipi size verdiğini göz önünde bulundurarak ‘Geçmişteki kanunları çiğnemek istemiyoruz’ diyeceksiniz. Ama Kılıçdaroğlu’nu kendi belediye başkanlarıyla kurşuna dizmek için okunacak yola çıkmak nedir?” (HABER MERKEZİ)

meramajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu