Haber

AK Parti Milletvekili Adayı Umut Arman Sonay kimdir ve kaç yaşındadır? Umut Arman Sonay’ı Merak Edenler!

14 Mayıs 2023’te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerine az bir süre kaldı. Aday listelerinin açıklanmasının ardından listede yer alan ve AK Parti’den milletvekili adayı olan Umut Arman Sonay hakkında soruşturma başlatıldı. . En genç milletvekili adaylarından biri olan Sonay, listeye İstanbul 1. Bölge’den 18. aday olarak girdi. Sonay da milli sporculardan biridir. Peki Umut Arman Sonay kimdir, kaç yaşında, nerelidir? İşte Umut Arman Sonay ile ilgili sorular…

14 Mayıs’ta yapılacak 28. dönem genel seçimleri için adayların açıklanmasının ardından listede dikkat çeken isimlerden biri de Umut Arman Sonay oldu.

AK Parti’nin en genç adaylarından Umut Arman Sonay, İstanbul 1. ilçeden milletvekili adayı olacak.

Sonay, sosyal medya hesabından sık sık paylaşımlar yaparak gençlerle konuşuyor. Paylaşımları izleyen birçok kişi Sonay’ın kim olduğunu araştırmaya başladı. Gelin Umut Arman Sonay’ın hayatına birlikte göz atalım…

Umut Arman Sonay kimdir?

Umut Arman Sonay, 4 Ekim 2003 tarihinde İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğdu. Aslen Rizeli olan Sonay’ın üç kardeşi vardır. İstanbul’da yaşayan milletvekili adayı, küçük yaşlardan itibaren yüzme ve su sporları ile ilgilenmektedir.

Umut Arman Sonay’ın Eğitimi Nedir?

Umut Arman Sonay, Koç Üniversitesi Sanayi Bölümü’nde okuyor. Aynı zamanda Galatasaray Su Sporları Kulübü sporcularından biridir. Türk Milli Takımı’nda yer alan Sonay, Galatarasay Sutopu Takımı’nda forma giymektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu