Haber

Ankara Yerel Seçim Anketine Göre CHP ile Cumhur İttifakı Arasında Yüzde 3 Fark

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere kısa bir süre kala anketler ortaya çıkmaya başladı. Son olarak Ankara’da yapılan ankette, CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayları ile Cumhur İttifakı arasında yüzde 3’lük fark dikkat çekti.

ORC Research, başkentte yaptığı yerel seçim anketinin sonuçlarını paylaştı. Araştırma şirketinin Genel Müdürü Mehmet. S. Pösteki, X üzerinden sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda detayları anlattı.

Turgut Altınok, Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı

ANKETE 3 BİN 800 KİŞİ KATILDI

“Araştırma 24-26 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Ankara’da 3 bin 800 katılımcıyla yüz yüze gerçekleştirildi.” Pösteki katılımcılara şu soruyu sordu: “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde hangi adaya oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusunun sorulduğunu ifade etti.

Mansur Yavaş

MANSUR YAVAŞÇA İLERLİYOR

Anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 43,7’si mevcut Belediye Başkanı ve CHP’nin yeniden Ankara adayı Mansur Yavaş’ı desteklediğini belirtti. Yavaş’ı yüzde 40,9 ile Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Turgut Altınok izledi. İYİ Parti’nin adayı Cengiz Topel Yıldırım’ı destekleyenlerin oranı ise yüzde 5,2 olarak kaydedildi.

İYİ Parti’nin adayı Cengiz Topel Yıldırım

“Kararsızım” diyenlerin oranı yüzde 7

Öte yandan diğer adaylara oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 3,2 olarak hesaplanırken, “kararsızım” diyenlerin oranı ise yüzde 7 olarak ölçüldü.

CHP 2019’DA SEÇİMİ YÜZDE 3 FARKLA KAZANDI

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 50,93 oyla kazandı. 2019 seçimlerinde AK Parti yüzde 47,12 oyda kalmıştı.

haberhamur.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu