Haber

Anne-kız kickboksta çifte şampiyonluk

İZMİR’de kilo vermek amacıyla başladığı ‘Kick boks’ta 8 kez Türkiye şampiyonu ve 4 kez Avrupa kupası kazanan Kübranur Alpkaan’a (21) bu spora başlayan annesi Aslı Söylemez (41) de eşlik etti. 5 yıl önce yaptığı antrenmanlarda ona destek olmak amacıyla spor yaptı. Birlikte ‘Uluslararası Kickboks Dünya Kupası’nda şampiyon oldu. Çifte şampiyonluğun sevincini yaşayan Aslı Söylemez, “Birbirimize söz verdik ve o sözümüzü tuttuk, ikimiz de bayrağımızı dalgalandırdık” dedi.

7 yıl önce şehirde kilo vermek amacıyla kickboksa başlayan Kübranur Alpkaan, 8 kez Türkiye şampiyonu olurken, 4 kez de Avrupa kupasını kazandı. Alpkaan’ın annesi Aslı Söylemez, 5 yıl önce kızına antrenmanlarda destek olmak için kickboksa başladı. Çifte şampiyonluk hayali kuran anne-kız, hayallerini gerçekleştirmek için gece gündüz çalıştı. 17-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenlenen ‘8. Uluslararası WAKO Kick Boks Dünya Kupası’nda anne-kızın hayali gerçek oldu. Kübranur Norveçli rakibini, annesi Aslı ise Azerbaycanlı rakibini yenince ikisi de şampiyon oldu. Şampiyonluk sevincini gözyaşları içinde anlatan Aslı Söylemez, “2018’de birbirimize bir söz söyledik. Beraber şampiyon olacaktık. Önce ben bayrağı dalgalandırdım, sonra o bizim bayrağımızı dalgalandırdı. Ben onun yolundan gittim ve yaptım. düzgün.”

2018 yılında kick boksa başlayan ve özel bir hastanenin tıbbi muhasebe biriminde çalışan Aslı Söylemez, “Kübra İtalya’ya gidip üzgün döndükten sonra ‘Kızım değil kızıma yardım edeyim’ düşüncesiyle bu spora başladım. Antrenmansız kal’.Ege bölgesi şampiyonalarında ikincilik ve birinciliği kazandım.Geçen sene yine İstanbul’da Dünya Kupası Şampiyonası vardı.Kübra sakatlığından dolayı şampiyonaya katılamadı ama verdiğim sözden sonra Onunla İstanbul’a gittim şampiyon olarak döndüm.Sakatlığı bittiği için bu sefer beraber İstanbul’a gittik ve orada ikimiz de şampiyon olduk.Bir hayalimizi daha gerçekleştirdik.Çok istedik hocalarımızla birlikte çalıştık ve başardık. Birkaç dakika önce Kübra’dan ayrıldım, sonra o çıktı. Kim önce bitirirse birbirimize giderdik.” 7 yıldır bu sporu yapan Kübranur Alpkaan, “Ben de fizik tedavi ve rehabilitasyon öğrencisiyim. Bu spora kilo vermek için başladım ama sonra Berkan Hoca bu isteğimi gördü. 2018 yılında milli takımla İtalya’ya gittim. Oradan derecesiz döndüm ve çok üzüldüm.Annem hem beni motive etmek hem de birlikte antrenman yapmak için bu spora başladı.Şuan da devam ediyor.4 tane Avrupa kupası şampiyonluğum var.8 tane Türkiye şampiyonluğum var.1 hafta önce , İstanbul’da Dünya Kupası Şampiyonu oldum.Annem gaziydi ve ben büyükler kategorisinde mücadele ettim.O birdi, üç maç oynadım.İkimiz de Dünya Kupası Şampiyonu olduk.Annemle gurur duyuyorum.Tüm sorumluluğu o üstleniyor. Ev, çalışma hayatı var ve aynı zamanda sporcu. Bundan sonra dünya şampiyonası Portekiz’de yapılacak, orada şampiyon olmayı hedefliyorum” dedi.

Kick Boks Milli Takım Antrenörü Berkan Günerli, “İstanbul TÜYAP’ta düzenlenen Kick Boks Şampiyonası’na 27 sporcumuzla katıldık. 15 sporcumuz derece almayı başardı. 6 sporcumuz şampiyonlukla döndü. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. 40 ülkeden 4 bine yakın sporcunun katıldığı bu organizasyona, “Harika bir organizasyon oldu. Kübra ve annesinin başarısı biraz daha farklı bir ölçektedir. Hem anne hem de kızı birlikte çalışıyor. Her ikisi de kupalarla şampiyon olarak döndü ve bizi gururlandırdı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu