Haber

Artvin Barosu, Artvin Belediyesi İle “Adli Yardım Projesi” Protokolü İmzaladı

UĞUR İSTANBULU

Artvin Baro Başkanı Ayla Varan, Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ile bir araya gelerek Artvin Belediyesi ile Artvin Barosu arasında ‘Barolar Birliği ile Adli Yardım Projesi ve Belediye İş Birliği Projesi’ protokolüne imza attı. Baro Başkanı Ayla Varan, “Baro olarak şiddet ve şiddet mağduru kadınlara adli yardımda bulunuyoruz ancak maalesef Türkiye’de bize başvuran kadınlarımıza ekonomik yetersizlikler nedeniyle hukuki destek veremiyoruz. “Adli Yardım Projesi”ni geliştirdik.

Sakarya Barosu ve Artvin Barosu tarafından ortaklaşa yürütülen “Barolar Birliği ve Belediye İşbirliği ve Adli Yardım Projesi”nin ilk ayağı, baroların son dönemdeki ekonomik kriz nedeniyle dezavantajlı gruplara verdiği jenerik desteği sağlayamaz hale gelmesi üzerine Aksilikler, Artvin Belediyesi ile gerçekleştirildi.

“DEZAVANTAJLI GRUPLARA AVUKAT DESTEĞİ SAĞLAYABİLİRDİK”

Artvin Barosu Başkanı Ayla Varan şunları söyledi:

“Bugün siz değerli Artvin Belediye Başkanımızı yönetim kurulumuzla birlikte ziyaret ettik ve Belediye Başkanımızla görüşmemizin amacını daha önce görüştük. Kamudan kaynaklanan yükümlülüklerimiz yani avukatlık mesleğinin yasal hakları savunmak ve aramak, Bunun için CMK ile belli kaynaklarla ve ilgili komisyonlarla çalışıyoruz.Bildiğiniz üzere Maliye Bakanlığı ve tabii ki genç meslektaşlarımızla çeşitli çabalarla CMK kısmını uygun bir noktaya getirmeyi başardık. Huzurlu ve keyifli değil ama tabi ki adalete erişimin giderek zorlaştığını görüyoruz” diyen “Bu bizim kanunen gerçek bir yükümlülüğümüz ve detayları yardım müdürlüğümüz tarafından düzenlenmiş durumda. Barodan bu konuda elbette destek alıyoruz ama son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bunu yapamadık. Hukuki yardımlarımızı sadece yakın zamanda şiddet görmüş, şiddet mağduru ve şiddet mağduru kadınlara yönelik olacak şekilde daralttık.” ekonomik yetersizlik nedeniyle sahada bize başvuran kadınlarımıza hukuki destek veremedik.

“BELEDİYELER ADALETE ERİŞİM KONUSUNDA DA ÇALIŞMALAR İÇİNDE”

Hal böyle olunca bir proje geliştirdik ve Sakarya Barosu Başkanımla birlikte özellikle kendisi bu projenin beyin kadrosunda yer alıyor. Hukuki alt yapıyı araştırıp, belediyelerin ve hatta Özel İdarelerin bu adındaki yardımın vatandaşa yapılmasına ve hukuka uygun olarak adalete erişimin sağlanmasına destek verebileceğini tespit ettiğimizde Demirhan Bey liderimin yanına geldi ve bizi çok iyi karşıladılar. İsim yardımı konusunu hakkıyla yerine getirebilmemiz için Belediyenin de sorumlu olduğunun bilinciyle bir davranış geliştirdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Sosyal belediyecilikte vatandaşların adalete erişimi esastır, çünkü takdir ederseniz adaleti arama özgürlüğü her şeyin üzerindedir. Bir protokol hazırladık ve sahadaki kadınlara ulaşacağız. Baro olarak daha önce projeyi tanıtmak için sahalara gittik ama bu nedenle projeyi hayata geçiremedik. Şimdi Artvin’deki belediyeler ve hatta diğer belediyelerle görüştük, onların da olumlu dönüşleri olacağını düşünüyorum. Onlar da sosyal belediyecilik görevlerini yerine getirecekler ve vesilesiyle birlikte çok güzel şeyler yapacağız, siz de benim liderimsiniz.”

“SOSYAL BELEDİYEDE ADALETE ERİŞİM ŞARTTIR”

Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin şunları söyledi:

“Ayla Hanım aslında söyledi ama kendi Baro bütçelerinin CMK dışındaki dezavantajlı gruplara savunma hakkı vermeye tam olarak yetmediğini, yetiyorsa bile ekonomik havuz oluşturma projelerinin olduğunu söylediler. Daha iyi savunma yapabilmek için Yaklaşımımız da olumlu yöndeydi ve Belediyemizin kısıtlı imkanlarına rağmen katkı sağlamak için adım atıp çorbaya tuzumuzu katacağız dedik Ayla Hanım’ın dediği gibi , toplumda dezavantajlı gruplar var ve kadınlarımız bu konuda daha dezavantajlı durumda.Kadınlar daha çok yüklenen, şiddete ve tacize maruz kalan kadınlara öncelik vereceklerini söyleyince biz sosyal demokrat bir belediye olarak önce iyileştirmeyi kabul ettik. , sonra haziran ayında meclisimize getirdik ve bir yıllık bütçeden kısmi ödemelerle ve 350 bin lira ile yardım etmemize karar verdik.. Bu biraz olabilir ama bütçemiz buna yetiyor ve kabul edildi. Belediye Meclisimize tüm siyasi partilerimizin desteğiyle, Meclisimize de teşekkür ediyorum. Bizleri aydınlattığı ve aynı zamanda yol gösterdiği için Artvin Barosu Başkanımıza ve yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu