Haber

CHP Genel Başkanı Özgür Özel gazetecilere destek ziyaretinde bulundu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dezenformasyonla mücadele kanunu olarak bilinen kanunla düzenlenen “kamuoyunu yanıltıcı bilgi verme” suçunu ve gazetecilere hapis cezası öngören düzenlemenin iptalini isteyen gazetecilere destek ziyaretinde bulundu. bu suç.

Anayasa Mahkemesi, Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Türk Ceza Kanunu’na (TCK) eklenen unsurun iptali ve yürütmesinin durdurulması talebini esas olarak görüşüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gazeteciler Cemiyeti’nin daveti üzerine Anayasa Mahkemesi önünde toplanan basın meslek kuruluşlarının liderlerini ve çok sayıda gazeteciyi ziyaret etti.

Sahada bulunan gazeteci Tolga Şardan’a geçmiş olsun dileyen Özgür Özel, yaptığı açıklamada CHP’nin, “Kamuoyunu yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunu öngören düzenlemenin iptalini istediğini hatırlattı. Kamuoyunda dezenformasyonla mücadele kanunu olarak bilinen kanun ve bu suça hapis cezası.

Özgür Özel şöyle devam etti:

“Tolga Şardan bu yazı nedeniyle tutuklanan bir gazetecidir. Şu anda toplantı yapılmasaydı Tolga Şardan bugün yine tutuklu kalacaktı. Şardan’ın tahliyesi hukuki bir itirazın dikkate alınması ya da birisinin gelmesi nedeniyle değildir. Şardan’ın tahliyesi, bu yasa tartışılırken bir gazetecinin bu yasa nedeniyle tutuklanmasından kaynaklanıyor, “Çünkü iptalin en önemli delilidir.”

CHP Genel Başkanı Özel, Anayasa Mahkemesi’nin söz konusu yasanın iptali konusunda adım atmaması halinde yarından itibaren geçen hafta Tolga Şardan’a yapılanın tüm gazetecilere yapılabileceğini belirterek, bu yasanın terör amaçlı kullanıldığını savundu. sansür. Özgür Özel, “Eğer bu, yanlış bilginin yayılmasını önleyecek bir yasa olsaydı, Türkiye artık dünyanın en büyük dezenformasyon cennetlerinden biri olmazdı.” söz konusu.

Özel, “Genel Milletvekili Seçimleri’nde CHP’nin terör örgütüyle işbirliği yaptığı iddiasıyla damgalandığını” belirterek, şunları kaydetti:

“Bu kanun buna engel olmadı. Tolga Şardan gazetecilik yaptı ve cezaevine girdi. Bundan sonra olacak budur. Anayasa Mahkemesi’nin alacağı kararla ilgili bir şey söylemeye gerek yok. Anayasa Mahkemesi’nin anayasaya uyması gerektiğini düşünüyoruz. Haber alma ve basın özgürlüğünü korumaya yönelik adımlar atacağına inanıyoruz. Bu tarihi tarihi onlara sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Bunu yerine getirmezlerse, bunu yapabilecek bir kanunun çıkmasını sağlayacaklardır. çok suistimal edilecek ve sansür olarak kullanılacak kanun bundan sonra yürürlükte kalacaktır.Türkiye bunu taşıyamaz, dünyaya da anlatamaz.Üstelik bundan sonraki süreçle ilgili olarak Anayasa Mahkemesi tüm toplumu etkileyen bu tür sorunları gündeme getirecektir. “Bunun dikkate alınması ve müzakerelerin daha büyük önemle yürütülmesi gerekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu