Haber

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: CHP’nin bugünkü görevi devrimci olmaktır

TAMER ARDA ERŞİN – GÜLARA SUBAŞI / KAMERA: ÜNAL AYDIN ​​​​– MEHMET MEHMETLİOĞLU – ONUR BİNGÖL / FOTOĞRAF: TÜMAY BERKİN

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda şunları söyledi: “Televizyonun olmadığı bir dönemde, telefonun olmadığı, milletvekillerinin olmadığı bir dönemde nüfusun büyük bir kısmı kırsal kesimde yaşıyordu. Arabalarla 1970’li yıllarda Anadolu’da köy köy dolaşıyorlardı.” Değerli büyüklerimiz sosyal demokrasiden bahsettiler ve yüzde 44 oy aldılar. Bugün bir iletişim devrimi yaşıyoruz. Bugün sosyal demokrasiyi anlatmak çok daha mümkün. Türkiye’nin her yerinde başarılı belediyecilik örneklerimiz var. Başarılı belediyecilik örneklerimizi güçlü bir şekilde anlatmalıyız. Bunu başarmak için CHP, “Bugünün görevi devrimci olmaktır. Devrimci ruha ihtiyacımız var, devrimci duyguya ihtiyacımız var. Kazanacağımız bir geleceğimiz var” dedi.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kongresi” sloganıyla Ankara’da düzenlendi Spor salonunda toplandı. Kongrede konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik şunları söyledi:

“CHP’miz 100 yaşında. Bu güzel Cumhuriyeti hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına sonsuz saygı, şükran ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün sadece bir genel başkanlık seçimi yapmıyoruz. Bu kongre tarihi bir kongredir, bu kongre ülkemiz için 5 yıllık bir kongredir, 10 ila 20 yıllık bir dönemi etkileyecek bir kongredir, geleceğini başka ülkelerde aramaya giden gençlerimizin gözü kulağı Hayatın her alanında eşitlik mücadelesi veren kadınların gözü kulağı bu kongrede İşçilerin, emekçilerin, emeklilerin, emeği sömürülen yoksulların, güvencesizlerin gözü kulağı bu kongrede. Adalet Arayanların gözü bu kongrede, 20 yılı aşkın süredir baskıcı ve otoriter iktidarın zulmüne uğrayanların gözü bu kongrede çünkü iktidarın tek alternatifi biziz.

SİZE YENİ BİR YOL, YENİ BİR UMUT, YENİ BİR BAŞLANGIÇ SÖZ VERİYORUZ”

Toplum bizden umut bekliyor. Tarih bizi göreve çağırıyor. Artık önümüzde iki yol var. Ya topluma yeni bir umut, yeni bir heyecan, yeni bir inanç, yeni bir heyecan vereceğiz, ya da 2023 seçimlerinden sonra ortaya çıkan büyük umutsuzluk dalgası yayılmaya devam edecek. Sizlere yeni bir yol, yeni bir umut, yeni bir başlangıç ​​vaat ediyoruz.

BU UMUT ANCAK DEĞİŞİMLE MÜMKÜNDÜR. DEĞİŞMELİYİZ

Toplum ve ülkemiz CHP’nin büyük bir değişime öncülük etmesini bekliyor. İstanbul sokaklarında dolaşırken gözlerimin içine bakan, bizden umut bekleyen insanlar görüyorum. Bu umut ancak değişimle mümkündür. Değişmeliyiz. Toplumun her kesimini kucaklayacağız kaygısıyla depolitize olmak yerine, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini Türkiye koşullarına göre güncelleyerek topluma kendimizi anlatmalıyız. Topluma inançlara saygı gösteren laikliği anlatmalıyız. Parti içinde demokrasiyi güçlendirmeliyiz. CHP’nin kurucu değerlerinden ayrılmadan sosyal demokrasiyi daha güçlü savunmalıyız. Eşitliği, özgürlüğü, adaleti ve gelirin adil dağılımını daha güçlü savunmalıyız. Neoliberal sömürgecilik altında ezilen halklarımıza yeni bir seçenek sunmalıyız.

CHP’NİN BUGÜN GÖREVİ DEVRİMCİ OLMAKTIR”

Biz bunu 1970’lerde başarmış bir partiyiz. Televizyonun olmadığı, nüfusun çoğunluğunun kırsal kesimde yaşadığı, telefonun olmadığı, milletvekillerinin arabasının olmadığı bir dönemde, 1970’li yıllarda siz değerli büyüklerimiz Anadolu’da köy köy gezerek sosyal demokrasiyi anlatır, çeşitli bilgiler alırdı. Oyların yüzde 44’ü. Bugün bir iletişim devrimi yaşıyoruz. Bugün sosyal demokrasiyi anlatmak çok daha mümkün. Türkiye’nin her yerinde başarılı belediyecilik örneklerimiz var. Başarılı belediyecilik örneklerimizi güçlü bir şekilde anlatmalıyız. Dolayısıyla bunu başarmak için CHP’nin bugünkü görevi devrimci olmaktır. Devrimci bir ruha ihtiyacımız var, devrimci bir duyguya ihtiyacımız var. Kazanacağımız bir geleceğimiz var. Günlerdir ve bugün değişim dile getirenlerin uzun süredir değişmeyenler olduğu belirtildi. Gençliğini bu partiye adamış bir kardeşiniz olarak söylüyorum bunu. “CHP değişirse Türkiye değişir diyorum.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu