Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan depremzedelere yüksek kira uygulayan ev sahiplerine net mesaj: Bunların hesabını yargıda arayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Depremzedelere yüksek kira uygulayan ev sahiplerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kişilerden yargı önünde hesap sorulacağını bildirdi.

“SORACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem mağdurlarımızın ‘Memleketimize gidelim’ dediğini görüyorum. Bazı şikayetleri var oralarda kiraların yüksek olmasından şikayet ediyorlar tabiri kullandılar.

“BAZI KÖY EVLERİNİ TATİL İÇİN YÜKSELTMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “11 ilde bakanlarım, valilerim ve tüm kamu kurumları canla başla çalışıyor. Enkaz kaldırılıyor. Yüzde 50’den fazlası kaldırıldı. Bir tarafta zemin etütleri yapılıyor. Yeni bir adım atıldı. Köy evleri dediğimiz evlerin bir kısmını bayrama getirmek için uğraşıyoruz.

“YENİ ŞEHİRLER OLUŞTURULDU”

‘Lütfen 1 yıl izin verin’ dediğim kalıcı konutlar var. Çadırlarla başladık. Yetmez dedim, ikinci adım Katar’dan gelen konteynerlerle ya da Türkiye’de şehir inşa edelim dedim. Bir adım daha attık ve prefabrik evler yaptık. Müteahhit firmaları da tebrik ediyorum çok iyi iş çıkardılar. Onlarla yeni şehirler kuruldu.

“FIRSATLARIMIZI DEĞERLENDİRİYORUZ”

Köy konutlarıyla da yeni adımlar atıldı. Kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Ancak NATO’nun gönderdiği çadırlar farklılık gösteriyor. Her zamanki çadırlar değil. Bildiğim kadarıyla iklim sistemleri var. 5 adet gönder dedik. 20 bin kişilik bir potansiyel olsun. Benzer bir İsveç’iniz var. Onlar da gönderdiler. Seçimden sonra hem Kızılay hem de AFAD modellerini alıp ülkemizde üretmek istiyorum. Attığımız en değerli adım, kabul ederseniz sizi komşu illere gönderelim. Her şey lüks olduğu için sizi buradaki yurtlarda ağırlayabiliriz. Orta karar bir karar aldık ve yurtlarımızı online sisteme geçerek yenilemek istedik. Yurtlarda kalanlar ‘Devletimiz bizi açıkta bırakmadı’ diyor.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA SÖZÜMÜZ VAR”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ‘Bu binaya giremezsiniz’ diyor. Ben de vatandaşıma ‘Girmeyin’ diyorum. 3-5 modül kalmış olabilir, tayin ederiz. Kentsel dönüşümle ilgili bir sözümüz var. Özellikle yaşadığım Üsküdar’da vatandaşlara ‘Dönüşümümde bize yardımcı olun’ dedim. Evleri boşaltın, kiraya verin. Kiranızı ödeyeceğiz. Kabul edenler oldu, etmeyenler oldu. Kabul edenlerin binalarını yıktık.

“MERKEZİ YÖNETİM VE BELEDİYE ORTAK ÇALIŞACAK”

Geçenlerde önümü kestiler ve ‘Hata yaptık, çökmesine fırsat vermedik’ dediler. Baktım, vinçler geldi ve orada çalışma başladı. Yepyeni bir semt ortaya çıktı. Muhalefet, CHP ve yandaşları buna rantçı bir dönüşüm diyor. Biz yapıyoruz, vatandaşlarımız buradan bir kazanç elde edeceklerse almalılar. Yasal düzenleme ile merkezi yönetim ve belediye birlikte çalışacak. Belediye ve bakanlığın bu tür hatalara izin vermemesini istiyoruz. TOKİ inşaatlarında zemin etütleri tamamlanmadan hiçbir projeye başlanamaz. Sulak alanlara belediye izin veriyor. Hatay’da bunu görüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu