Haber

Darüşşafaka Cemiyeti depremden etkilenen çocuklara eğitim ve burs imkanı sağlıyor

Darüşşafaka Cemiyeti, Kahramanmaraş merkezli depremin yıl dönümünde şunları söyledi: “Bu toprakların ‘şifa okulu’ Darüşşafaka’nın kapıları o günden bugüne deprem bölgesindeki 100 çocuğumuza umut ve gelecek oldu. Bölgede yaşayan 100 çocuğumuz okulumuzda eğitimlerine devam ederken burslu ve uzaktan eğitim alacak.” “Eğitim veriyoruz; depremden etkilenen çocuklarımıza bu yıl da aynı fırsatları sunacağımızın sözünü veriyoruz.”

Darüşşafaka Cemiyeti, Kahramanmaraş merkezli depremin birinci yıl dönümü münasebetiyle bugün yazılı bir açıklama yaptı. “Eğitimle İyileşiriz” başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tarihimizin en yıkıcı depremlerinin üzerinden bir yıl geçti. Topraklarımız sarsıldı, evlerimiz yıkıldı, canlarımızı kaybettik… Ama ayağa kalktık, birbirimize kenetlendik. Zorlukları el ele vererek aştık ve ayağa kalktık. Ülkemizin zor günlerinde yaraları sarmayı misyon edinen Darüşşafaka Cemiyeti olarak çocuklarımızın geleceklerinin yok olacağına inanıyoruz.” Güzel ülkemizde yaşadığımız felaketin ardından ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ misyonumuzla 70 ilimize 120, afetten etkilenen 11 ilimize ise ilave 100 kontenjan oluşturduk. Bu toprakların ‘şifa okulu’ Darüşşafaka’nın kapıları o günden sonra deprem bölgesindeki 100 çocuğa açıldı. Çocuklarımıza umut ve gelecek oldu. Artık bölgede yaşayan 100 çocuğumuza okulumuzda eğitimlerine devam ederken burs ve uzaktan eğitim imkanı sağlıyoruz, bu yıl da depremden etkilenen çocuklarımıza aynı imkanları sunacağımızın sözünü veriyoruz.

Sadece öğrencilerimizin değil ailelerinin de yanında olduk. Onlara manevi ve maddi destek sağladık, deprem bölgesindeki öğrencilerimizin kardeşlerine de kapılarımızı açtık. Ayrıca depremden etkilenen mezunlarımıza burs sağlıyoruz. Bir yıl önce yaşadığımız felaketten bu yana bugün ve gelecek için yaptığımız her planda Darüşşafaka’nın kalbi yaraları sarmak için atıyor. Sizlerin desteğiyle güçlenerek, büyüyerek çocuklarımızı iyileştirme yolculuğumuza devam edeceğiz. Güzel yarınlarımız için Darüşşafaka her zaman burada, her zaman yanınızda.”

Kaynak: ANKA / Yeni

haberyalvac.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu