Haber

Donald Trump Jr. Sivil Dolandırıcılık Davasında Yargıç Karşısına Çıktı

Donald Trump Jr., eski ABD Başkanı Donald Trump’ın oğlu. Haklarındaki dolandırıcılık davası kapsamında hakim karşısına çıktı. Suçlamaların temelini oluşturan mali tabloların hazırlanmasında uzmanlara güvendiğini iddia eden Trump Jr., “Muhasebeciler bunun üzerinde çalıştı, biz de onlara para ödedik” dedi.

Donald Trump Jr., eski ABD Başkanı ve iş adamı Donald Trump’ın en büyük oğlu. Bugün New York’ta hakim karşısına çıktı. Donald Trump, çocukları ve Trump Organizasyonu’nun, banka kredileri ve sigorta işlemlerinde daha iyi ticari koşullar elde etmek için varlıkları aşırı raporlamakla suçlandığı sivil dolandırıcılık davasının duruşmasında savcılar, Trump Jr.’dan yıllar süren katılımını detaylandırmasını istedi. babasının şirketiyle. O dönemde şirkette sahip olduğu iş unvanını hatırlamadığını belirten Trump, tasarım ve üretim dahil “her konuyla” ilgilendiğini belirtti. Kardeşi Eric ve kız kardeşi Ivanka’nın 2011’den 2017’ye kadar şirket hiyerarşisinde benzer şekilde üst sıralarda yer aldığı bilgisini paylaşan Trump Jr., ABD merkezli şirketlerin mali tabloları yönetmek için kullandıkları Genel Kabul Görmüş Muhasebe İlkeleri (GAAP) hakkındaki soruya şu yanıtta yanıt verdi: bir iş eğitimi oturumu. Öğrendiklerinin ötesinde GAAP kurallarına aşina olmadığını söyledi.

“Babam başkan olunca yönetimi devraldık”

Babasının 2017 yılında ABD Başkanı olmasının ardından kardeşi Eric Trump ve eski CFO Allen Weisselberg ile birlikte şirketin yönetimini devraldığını belirten Trump Jr., “Babamı iş kararları hakkında bilgilendirmeyi bıraktık” dedi. O dönem. New York Başsavcısı Colleen Faherty, Weisselberg’in neden artık şirkette çalışmadığını sorduğunda Trump Jr., ayrıntıları bilmediğini söyledi. Şirketin mali tablolarının hazırlanmasında yer alıp almadığı sorulan Trump Jr., böyle bir belgenin hazırlanmasında uzmanlara güvendiğini iddia etti. Trump Jr., “Muhasebeciler bunun üzerinde çalıştı, biz de onlara para ödedik” dedi. Davanın bugünkü duruşması sona erdi. Trump Jr.’ın ifadesinin yarın da devam etmesi bekleniyor.

Sivil dolandırıcılıkla suçlandı

New York Başsavcısı Letitia James’in Eylül 2022’de açtığı sivil dolandırıcılık davasında Trump, çocukları, Trump Organizasyon şirketi ve bazı yöneticiler, daha avantajlı ticari kurallar elde etmek için 10 yıl boyunca aşırı varlıkları bildirmek ve yanlış bilgi vermekle suçlanıyor. banka kredileri ve sigorta süreçleri. . İddianamede yer alan aşırı değerli varlıklar arasında Trump’ın Florida’daki Mar-a-Lago malikanesi, Manhattan Trump Tower’daki çatı katı ve çeşitli ofis binaları ve golf sahaları yer alıyor. Dava kapsamında savcılık en az 250 milyon dolar para cezası talep ederken, Trump ile oğulları Donald Jr. ve Eric Trump’ın New York’ta ticari faaliyetlerin yasaklanması ve beş yıllık ticari gayrimenkul talep ettiği biliniyor. Trump ve şirketine yasak – NEW YORK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu