Yaşam

Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu depremde hayatını kaybedenleri türkülerle andı

Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun şef Ali Hikmet Gökçen yönetiminde sahne aldığı konserde, Kahramanmaraş’ta 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde hayatını kaybedenler türkülerle anıldı.

Gaziemir Belediyesi kursiyerlerinden oluşan Gaziemir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu yıl sonu konserinde seyirciyle buluştu. Şef Ali Hikmet Gökçen’in yönettiği konserde sahnede olmanın heyecanını yaşayan müzik topluluğu, seslendirdikleri türkülerle beğeni topladı. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Belediye Başkanı Halil Arda’nın katıldığı konserde, 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık depremlerde hayatını kaybedenler anısına türküler söylendi. Salonu dolduran Gaziemirliler, koronun seslendirdiği şarkılar ile duygulu anlar yaşadı. Konser, “Maraşlı Biri” korosu tarafından seslendirildi. haberler“Gel” şarkısının söylenmesiyle sona erdi.

“SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Konserin sonunda sahne alan ve orkestra şefi Ali Hikmet Gökçen’e anıt takdim eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden 50 bin 783 kişiyi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Gaziemir kültür, sanat ve sporla gelişiyor dedik ve 4 yıldır çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Kültür sanat vakfı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Arda, seçim sonuçlarına değinerek, “Bu ülkenin kaderini bu ülkeden göç edenler ve bu ülkeye göç edenler belirledi. Biz bunu hak etmiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk. Mücadeleye devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

narmanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu