Ekonomi

Hamas: Tüm tutukluların serbest bırakılmasını içeren anlaşmaya hazırız

El Aksa televizyonunun Telegram kanalında yer alan paylaşıma göre Hamas’ın Gazze Şefi Sinwar, İsrail’le esir değişimine ilişkin açıklama yaptı. Sinvar, “Direniş (Hamas), elindeki tüm tutsakların serbest bırakılması karşılığında işgal altındaki İsrail hapishanelerindeki tüm tutsakların serbest bırakılmasını içeren bir değişim anlaşması yapmaya derhal hazırdır.” dedi. sözlerini kullandı.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması karşılığında İsrailli tutukluların sorununu bitirmeye hazır olduklarını belirtti. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, 16 Ekim’de yaptığı açıklamada, ellerinde üst düzey askerler de dahil olmak üzere 200 ila 250 arasında tutuklu bulunduğunu duyurdu.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 26 Ekim’de yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında 50 İsrailli tutuklunun öldüğünü duyurdu.

Gazze’de son durum

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit sınır, cep telefonu ve internet bağlantı hizmetleri tamamen kesildi. İsrail ordusu hava saldırılarını artırdığını, kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusunun hedefi oldu.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” adı verilen kapsamlı bir saldırı başlattı. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne baskın yapmaya başladı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 310’u asker olmak üzere 1.400 İsraillinin öldüğü, 5.132 İsraillinin de yaralandığı bildirildi. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölenlerin sayısının 3 bin 195’i çocuk, 1863’ü kadın olmak üzere 7 bin 703’e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1.900’den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinde ve çok sayıda İsrail bombardımanında 25 gazeteci hayatını kaybetti. İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim’den bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda, 46 Hizbullah mensubunun yanı sıra İslami Cihad Hareketi’nden 6 kişi, Hamas’tan 3 kişi ve Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı’ndan 2 kişi bulunuyor. Aralarında bir gazeteci ve 4 sivilin de bulunduğu hayatını kaybetti. hayatını kaybetti.

Lübnan’ın gerçekleştirdiği saldırılarda 3 İsrail askeri ve 1 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

bozyaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu