Ekonomi

Kazanç çağrısı: Hexcel Corporation 2023’te güçlü bir büyüme öngörüyor ve temettüyü artırıyor

Gelişmiş kompozit malzemeler başkanı Hexcel Corporation (kod kodu: HXL), dördüncü çeyrek ve 2023 yılının tamamı için güçlü bir performans bildirdi. Şirket, çift haneli satış büyümesi, düzeltilmiş hisse başına kazançta (EPS) önemli bir büyüme ve önemli miktarda nakit üretimi yaşadı. Tedarik zincirindeki zorluklara ve bazı programlardaki yavaş üretim oranlarına rağmen Hexcel, gelecekteki büyümeye yönelik operasyonel hazırlık konusunda iyimser. Havacılık ve uzay pazarı, özellikle yolcu uçak yolculuğu yükselişte ve Hexcel’i kompozit malzemeleriyle bu trendden faydalanacak şekilde konumlandırıyor. Şirketin dördüncü çeyrek satışları 2022 yılının aynı dönemine göre %6,5 artışla yaklaşık 457 milyon $’a yükselirken, tüm yıl satışları yıllık %13 artışla yaklaşık 1,79 milyar $’a ulaştı. Yıl için düzeltilmiş seyreltilmiş EPS %41’in üzerinde artışla 1,81 dolara yükseldi. Toplam satışların %60’ını oluşturan Ticari Havacılık ve Uzay, yakıt tasarruflu ve hafif kompozit uçaklara olan talebin etkisiyle 2023’te 1 milyar doları aştı. Endüstriyel satışlarda düşüş görülmesine rağmen Havacılık, Uzay ve Savunma satışları dördüncü çeyrekte 152 milyon doları aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Hexcel, 2024 yılına bakıldığında satışların 1,925 milyar dolar ile 2,025 milyar dolar arasında olacağını, düzeltilmiş seyreltilmiş EPS’nin 2,10 ile 2,30 dolar arasında değişeceğini ve serbest nakit akışının 200 milyon doları aşacağını iddia ediyor. Ayrıca şirket, çeyreklik temettüsünü %20 artırarak yatırımcıları sevindirdi.

Temel Çıkarımlar

  • Hexcel Corporation, 4. çeyrek satışlarında %6,5, 2023 mali yılında ise %13 artış bildirdi.
  • Düzeltilmiş seyreltilmiş EPS yıl için %41’in üzerinde artışla 1,81 dolara yükseldi.
  • Ticari Havacılık, toplam satışların %60’ına katkıda bulunan güçlü bir segment olmaya devam ediyor.
  • Havacılık ve Savunma sektörü 4. çeyrekte rekor satışlara ulaşırken, Sanayi satışları geriledi.
  • Şirket, 2024 yılı için 1,925 milyar ila 2,025 milyar dolar arasında satış öngörüyor.
  • Düzeltilmiş seyreltilmiş EPS’nin 2024 yılı için 2,10 ila 2,30 dolar ortası aralığında olacağı öngörülüyor.
  • Hexcel, üç aylık temettü ödemesinde %20 artış duyurdu.

Şirket Görünümü

  • Hexcel, 2024 yılı için Ticari Havacılık ve Uzay’da onlu yaşların ortasındaki satış artışını, Havacılık ve Uzay ve Savunma’da ise orta tek haneli satış büyümesini bekliyor.
  • Endüstriyel pazar satışlarının düşük ila orta tek haneli bir oranda büyümesi bekleniyor.
  • Şirket, 2024 yılı için çeşitli maliyet baskıları nedeniyle önceki yıllara göre biraz daha düşük olan %14 civarında bir marj öngörüyor.
  • Hexcel organik büyümeye odaklanıyor ve gelecekteki büyümesini desteklemek için araştırma ve teknolojiye yatırım yapıyor.

Önemli Ayı Gelişmeleri

  • Airbus A320neo, Airbus A320 ve Boeing 737 MAX dahil dar gövdeli uçakların satışları azaldı.
  • Sanayi satışları sabit kurla yaklaşık %13 oranında azaldı.
  • Şirket, enflasyon, personel maliyetleri, hammadde maliyetleri ve enerji maliyetleri gibi 2024 marj görünümünü etkileyecek olumsuzluklarla karşı karşıya.

Yükselişte Öne Çıkanlar

  • Ticari Havacılık ve Savunma pazarları 4. çeyrekte güçlü satış büyümesi gösterdi.
  • Şirket, çeşitli uygulamalara yönelik kompozitler geliştirmek amacıyla yeni dokuma teknolojilerine yatırım yapıyor.
  • Orta ve uzun vadeli uygulamalara yönelik müşterilerden gelen yüksek talep ortadadır.
  • Beklenen darboğazlar veya zorluklar olmadan geniş gövdeli üretimi artırmaya güven var.

kaçırıldı

  • 2023’teki inşaat oranlarının beklendiği kadar hızlı artmaması, tedarik zincirinde ayarlamalara ve envanter yönetimi zorluklarına yol açtı.
  • Dördüncü çeyrek brüt kar marjı, personel dahil olmak üzere genel altyapı maliyetlerinden etkilendi.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, tedarik zincirinin karmaşıklığından ve üretim hızındaki beklenenden daha yavaş artıştan bahsetti.
  • Hexcel, verimliliğin güzelleştirilmesine ve üretkenliğin iyileştirilmesine odaklanmıştır.
  • Hem dar gövdeli hem de geniş gövdeli pazarlarda müşteri büyümesini desteklemeye hazırlar.
  • İşe alım ve eğitimler hat verimliliğini artırmaya ve doğrudan personeli salgın öncesi seviyelere getirmeye devam ediyor.
  • Yonga setleri gibi güçlü bileşenler, Avrupa’da pozitif büyüme ve Havacılık, Uzay ve Savunma sektörlerinde olağanüstü büyüme ile satışlara önemli ölçüde katkıda bulundu.

InvestingPro İçgörüleri

Hexcel Corporation (HXL), 2023’ün ilk çeyreği itibarıyla son on iki aydaki güçlü mali performansının da yansıttığı gibi, sektördeki zorlukların ortasında dayanıklılık ve büyüme gösterdi. Hexcel’in pazar konumunu ve gelecekteki potansiyelini daha iyi anlamak için, aşağıda bazı önemli bilgilere dayalı olarak verilmiştir: InvestingPro ve InvestingPro Tips’ten gelen gerçek zamanlı verilere göre:

InvestingPro Veri ölçümleri, Hexcel’in 5,62 milyar dolarlık bir piyasa kapitalizasyonuna ve son on iki aylık bazda F/K oranının 52,16 olduğunu ve bunun da yüksek temettü çarpanına işaret ettiğini gösteriyor. Şirketin son on iki aydaki gelir artışı %13,39 olarak gerçekleşti ve bu da güçlü bir satış performansına işaret ediyor. Ayrıca Hexcel’in %24,21’lik sağlıklı bir brüt kar marjı var; Bu, gelir tabanını genişletirken maliyetleri etkili bir şekilde yönetme yeteneğinin göstergesidir.

InvestingPro İpuçları arasında, hisse senedinin şu anda RSI’ye göre aşırı satış bölgesinde olması dikkat çekicidir ve bu da potansiyel giriş noktaları arayan yatırımcıları çekebilir. Bu arada analistlerin önümüzdeki döneme ilişkin kar tahminlerini aşağı yönlü revize etmesi, yakın vadede performans bekleyen yatırımcılar için önemli bir konu olabilir. Ancak Hexcel’in likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve şirket makul düzeyde borçla faaliyet göstererek istikrarlı bir mali temel sağlıyor.

Daha derin bir analizle ilgilenenler için InvestingPro, Hexcel hakkında kısa vadeli faiz büyümesi ve yıl için kârlılık varsayımları da dahil olmak üzere ek ipuçları sunuyor. InvestingPro aboneleri, https://www.investing.com/pro/HXL adresindeki Hexcel’e özel sayfayı ziyaret ederek bu ipuçlarına ve daha fazlasına erişebilir. Şu anda InvestingPro aboneliği %50’ye varan indirimlerle özel bir Yeni Yıl indirimindedir.

Tasarrufu en üst düzeye çıkarmak için 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın. “SFY24” Kupon kodunu kullanın veya 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim kazanın. “SFY241Kupon kodunu kullanın ” Hexcel için mevcut olan toplam 9 InvestingPro İpucu ile aboneler, bilinçli yatırım kararları vermek için kapsamlı bilgiler edinebilir.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu