Teknoloji

Kırılmadım Ama Ayakta Durduğumu Söyleyemem: Nokia Yeni Arayüz Birimini Duyurdu!

Kuşkusuz bütün bir kuşağın gözdesi, ancak gelişen ve değişen koşullara uyum sağlamakta güçlük çektiği için hüzünle unutulan Nokia, son yıllarda yaptığı hatalardan ders almışçasına ilerliyor. İlk etapta Android modelleri ile yeniden gündeme gelen şirket, özellikle giriş ve orta segmente getirdiği modellerle geçmişteki şanlı günlerine göz kırpıyor.

Bugün yaptığı atakla sadece telefon tanıtımıyla sınırlı kalmayacağını gösteren Nokia, yazılım tarafında değerli bir adım atmış oldu. Tanıttığı Android telefonlarında ‘Pure Android’ olarak adlandırılan AOSP tabanlı arayüzleri kullanan üretici, yeni tanıtılan Pure UI ile bugün bir silgiye imza atacak.

Günümüz trendlerini takip eden Nokia, yeni duyurduğu Pure UI arayüzünü günümüz gereksinimlerine uygun bir tasarım diliyle yeniden tanıttı.

Tanıtılacak olan Nokia modellerinde minimalist ve sade yeni arayüzü görebileceğimiz söylenirken, uygulama ikonları forumlarda Nokia lehine çok sayıda övgü aldı.

Sadece telefonların değil, üretiminde faaliyet gösterdiği tüm teknolojik cihazları da bu arayüze uyarlamak isteyen şirket, akıllı saatler için küçük bir arayüz, bilgisayarlar için ise sistemle uyumlu çalışacak programlar geliştirecek.

Sistem doğal olarak karanlık mod desteğini de sunacak. Ayrıca kullanıcı için birçok özelleştirilebilir alan oluşturacak ve renkler için birçok seçenek içerecektir.

Çıkış tarihi hakkında henüz net bir açıklama yapmayan HMD Global çatısı altındaki Nokia’nın geçtiğimiz günlerde logosunu da değiştirdiğini belirtelim.

Firmanın tasarım ve inovasyon ekipleri, geçmişin alışkanlıklarını bırakma çabası içerisinde. Bu da önümüzdeki günlerde yeni atılımlar görebileceğimize işaret ediyor.

Peki Nokia’nın yeni Pure UI arayüzü hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sizce Nokia bu adımlarla eski günlerine kavuşabilecek mi? Yorumlarda buluşalım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu