Haber

Kremlin Sözcüsü: İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes sağlanmalı ve bağımsız bir Filistin devleti kurulmalı

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin bir an önce ateşkes sağlanması ve Filistinliler için bağımsız bir devletin kurulması gerektiğini söyledi.

Peskov, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hamas’ın acilen tüm rehineleri serbest bırakması gerektiğini kaydeden Peskov, “Bu bizim kararlı tavrımızdır. Elbette Hamas’ı tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamaya çağırıyoruz.” söz konusu.

Peskov, Hamas’ın elinde bulunan Rus vatandaşlarının serbest bırakılması konusunda “çatışmaya dahil olan tüm taraflarla” temasa geçmek için tüm imkanları kullandıklarını ve bu çabaların devam edeceğini vurguladı.

Peskov, Rus vatandaşlarının nasıl ve ne zaman serbest bırakılabileceği konusunda henüz kesin bir bilgiye sahip olmadığını belirterek, “Onların sağ salim geri dönmelerini tüm kalbimizle umuyoruz. Elbette öncelikle vatandaşlarımız için endişeleniyoruz.” dedi.

Hamas’ın elinde kaç Rus rehinenin olduğu sorusuna yanıt veren Peskov, “Burada yaklaşık tahminler vermek gerçekçi değil, kesin rakamı söyleyemem.” O cevapladı:

İsrail tarafıyla düzenli toplantılar ve yoğun diyalog içinde olduklarını belirten Peskov, “Rus tarafının tutumu oldukça dengeli. Bu, (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin tarafından defalarca dile getirildi. Terörün her türlü tezahürünü kınıyor ve çağrılarımızı sunuyoruz. Kurbanların yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. En kısa sürede ateşkes sağlansın.” “Biz barışı sağlamak ve soruna çözüm bulmak istiyoruz ve bunun temelinde Filistinlilere bağımsız bir devlet sağlanmasının gerekli olduğuna inanıyoruz.” Sözlerini kullandı.???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu