Yaşam

Kulağa Sahte Gelen Ama Aslında Gerçek Olan 15 Tarihsel Gerçek Sizi Tamamen Sıkıcı Yapacak!

Tarihte çok farklı bilgiler var ama bazıları o kadar şaşırtıcı ki gerçek olmuyor. Bugün tarihin tozlu raflarından pek de gerçek gibi görünmeyen ama aslında doğru olmayan 15 bilgiyi bir araya topladık.

Kaynak:https://www.buzzfeed.com/mikespohr/hi…

Tarih birçok gizem ve sırlarla doludur.

Bu sırların bazıları o kadar farklıdır ki kafamızı karıştırır ve gerçeği sorgulamamıza neden olur. Bugün, size doğru gibi gelmese de, yanlış olan 15 tarihi gerçeği bir araya getirdik.

15. Haziran 1520’de İngiliz Hükümdarı VIII. Henry ve Fransız İmparatoru I. Francis, günümüz standartlarına göre 19 milyon dolara mal olan 18 günlük bir parti düzenlediler.

Partinin bu kadar değerli olmasının nedeni ise iki hükümdarın birbiriyle rekabet halinde olmasıydı. Her ziyafette, o zamanın en yeterli ve en az yemeklerinden oluşan 50 farklı yemekten oluşan bir menü vardı.

14., 18. ve 19. yüzyıllarda insanlar diri diri gömülmekten o kadar korkuyorlardı ki Güvenlik Tabutları tasarlandı.

O dönemde tıp bilimi çok gelişmediği için insanların hayattayken bile ölü sanıldığı olaylara oldukça sık rastlanırdı. Diri diri gömülmekten korkan insanların tabutlarına çan sistemi yerleştirilmiştir. Bu şekilde, biri gömüldüyse ama ölmediyse, zili çalabilir ve yabancılara haber verebilirdi!

13. Canlı gömülmekten bahsetmişken, Büyük İskender’in canlı gömülmüş olması mümkün!

Tıbbi kayıtlara göre Büyük İskender’in bedeni, ölümünden altı gün sonra çürümeye başlamamıştı! Bugün doktorlar, Büyük İskender’in Guillain-Barré Sendromu adı verilen nörolojik bir bozukluk tarafından felç olmuş olabileceğini, bu nedenle öldüğü varsayılarak gömüldüğünü düşünüyorlar.

12. Rasputin’in ölümsüz olduğuna inanılıyordu!

Sonuç olarak, bir çete onu zehirledi, vurdu ve sonra döverek öldürdü. Farklı olan, Rasputin’in bir şekilde hayatta kalması ve çetenin pençesinden kurtulmasıdır. Rasputin’in yaşama iradesi, onun ‘ölümsüz’ olarak tanınmasına yol açtı.

11. John Scott Harrison, hem babasının hem de oğlunun ABD Başkanı olmasını izleyen tek kişidir.

ABD Başkanı William Henry Harrison ve First Lady Anna Harrison’ın oğlu John, aynı zamanda başka bir ABD lideri olan Benjamin Harrison’ın babasıydı.

10. 1980’de Saddam Hüseyin’e Detroit şehrinin anahtarı verildi.

Eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin’e yerel bir kiliseye yaptığı bağışlardan dolayı Belediye Başkanı Coleman Young tarafından Detroit şehrinin anahtarı verildi.

9. Takma dişler ölülerin dişleriyle yapılırdı.

19. yüzyılda takma dişler çoğunlukla ölü askerlerin ağızlarından alınan dişlerle yapılıyordu. Bu takma dişlerin çoğu, yaklaşık 50.000 askerin öldüğü 1815 Waterloo Savaşı’ndan kalma dişlerle yapıldı.

18. yüzyıla kadar hayvanlar da suçlarından dolayı yargılanıyordu.

Hırsızlıktan adam öldürmeye kadar birçok farklı suçtan yargılanan bu hayvanlar ölüm cezasına çarptırıldı ve idam edildi.

7. Şapka iğneleri hem moda hem de kişisel güvenlik açısından değerliydi.

Şapka iğnelerinin asıl amacı şapkaları yerinde tutmaktı. Daha sonra 20. yüzyıl kadınları farklı bir kullanım bulmuş ve bu iğneleri kendilerini savunmak için kullanmışlardır.

6. Kedilerden piyano yaparlarmış.

Katzenklavier veya kedi piyano, 17. yüzyılda var olan gerçek bir enstrümandı. Her biri farklı bir tuşa zincirlenmiş kedilerden oluşan bu piyano oldukça caniceydi. Kediler seslerine göre dizilmişler ve piyano çalındığında inlemelerinden müzik bestelenmiştir.

5. 19. yüzyıl hekimleri, bisiklet sürmenin “Bike Face” adı verilen bir hastalığa neden olacağını düşünüyorlardı.

Doktorlar, egzersizle birlikte bisikletin üzerinde sabit durmaya çalışmanın, kişinin hızını kalıcı olarak değiştirecek olan Bisiklet Hızı adlı bir hastalığa yol açacağına inanıyorlardı.

4. 15 Ocak 1919’da Boston’da 2,3 milyon galon pekmezle dolu dev bir depolama tankı devrildi ve 21 kişi öldü!

Araçtan akan pekmez, 21 kişinin ölümüne neden olan yaklaşık 5 metre uzunluğundaki sele neden oldu! Kasaba ağır hasar gördü.

3. Milyarder Jeff Bezos’un 100 milyar dolarlık serveti geçmişle kıyaslanamaz!

Jeff Bezos bugün dünyanın en zengin insanı olsa da tarihte ondan daha güçlü birçok insan vardı. Çağdaş iddialara göre Augustus Caesar ve Mansa Musa gibi şahısların serveti günümüz standartlarına göre trilyonlarcaydı!

2. Eski Romalılar giysilerini yıkamak ve dişlerini fırçalamak için idrar kullandılar.

İdrarın günümüzde bir örneği olmasa da Antik Roma’da farklı bir işlevi vardı.

1. 1800’de dünya nüfusu 1 milyardı. Bugün, dünya nüfusu yaklaşık sekiz kat daha fazla!

Sadece 220 yılda, dünyadaki insan sayısı yaklaşık 8 kat artarak 7,6 milyara ulaştı! Bu hızlı büyüme ve doğal kaynakların tükenmesi, bilim adamlarını Dünya’nın geleceği hakkında düşünmeye sevk ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu