Haber

Kursiyer itfaiye ekipleri gönüllü olarak deprem bölgesine giderek enkaz çalışmalarına katıldı.

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesinde 4 ay staj yapan Abdulkadir Kaptancı (25) ve Burak Kalın (25), gönüllü olarak gittikleri deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Sivil Savunma ve İtfaiye Bölümü mezunları Kaptancı ve Kalın duygularını anlatarak ilk deneyimlerini paylaştılar.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda 4 ay staj yapan Burak Kalın ve Abdulkadir Kaptancı, isteyerek bölgeye gitti. Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiye Bölümü ile Giresun Üniversitesi Espiye Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiye Bölümü’nden mezun olan Kaptancı, hem Hatay’da hem de Kahramanmaraş’ta görev yaptı.

Enkaz çalışmalarının ardından Samsun’a dönen 10 kişilik ekipte yer alan Burak Kalın, “Bizim için çok zordu. İlk defa enkaz, yaralı ve yardıma muhtaç insanlar gördük. Uğraştık. elimizden gelenin en iyisini yapmak için “Mutluluğu anlatamam. Aslında biz gönüllü değildik; görev başındaydık. Burada ellerimiz bağlı oturamazdık. Yardımcı olmaya çalıştık, elimizden geldiyse ne mutlu bize.”

Abdulkadir Kaptancı ise AFAD gönüllüsü olarak bölgeye gittiklerini belirterek, “Hatay’daki arama kurtarma çalışmalarında aktif rol oynadık. Onun dışında amirlerimiz önümüze geçip yorgunluk anlar yaşadılar. Çünkü ilk günlerde çok çalıştılar. Onları dinç tutmak için elimizden geleni yaptık. “Deprem kazazedesini enkazdan çıkarırken çok duygusal anlar yaşadık. Biz onları sedyeden ambulansa taşırken gözlerimizin içine baktıklarında ağlayacak durumdaydık. Bizi hayatta tutan tek şey depremzedelerin hayatta kalmasıydı” dedi.

afsinhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu