Haber

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Biden’a tepki: Siyasi şarlatanlar yine sahnede

ensonhaber.com

ABD Başkanı Joe Biden, ‘soykırım’ sözleriyle bir kez daha gündeme geldi.

1915 olaylarıyla ilgili asılsız ve kabul edilemez açıklamalarda bulunan Biden, Bugün Ermeni soykırımı sırasında yitirilen canları anıyor ve unutmama sözümüzü yineliyoruz.” söz konusu.

Osmanlı’yı hedef alan Biden, suçlamaları reddetti. “24 Nisan 1915’te Osmanlı makamları, İstanbul’da Ermeni aydınlarını ve cemaat liderlerini tutukladı.‘ o devam etti.

“Siyasi şarlatanlar yine sahnede”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Biden’ın bu açıklamasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

Tarihi çarpıtmaya çalışan siyasi şarlatanlar yeniden sahnede! Siyasi söylemlerle tarih yeniden yazılamaz. Bu tavırda ısrar eden fırsatçılar art niyetleri ve ikiyüzlülükleri ile anılacaklardır. Aziz Türk Milletine tarih dersi vermek kimsenin haddi değildir.

“Türkiye’ye kendi tarihini kimse öğretemez”

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1915 olaylarıyla ilgili gerçeklerle ve uluslararası hukukla bağdaşmayan talihsiz açıklamalar, siyasi saiklerle tarihi yeniden yazmaya yönelik beyhude girişimlerdir. 1915 olaylarının siyasetçilerin kendi gündemlerine ve iç siyasi mülahazalara göre tanımlanamayacağını kimse unutmamalıdır. Ancak böyle bir yaklaşım, tarihin tahrif edilmesine yol açar. Bu taraflı tutumu sürdürmekte ısrar edenler, tarihte ucuz siyasi fırsatçılar olarak anılacaktır. Tarafımızca kararsız kalan bu açıklamaları reddediyor, bu yanlışta ısrar edenleri en güçlü şekilde kınıyoruz.

Aynı açıklamayı 3. kez yaptı.

ABD Başkanı Biden, 1915 Olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “soykırım” ifadesini kullandı.

2021’de de benzer sözler kullanan Joe Biden, Türkiye’de iktidar ve muhalefet partilerinden büyük tepki gördü.

habergediz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu