Haber

Mısır’ın Meşhur Çarşısı Çinli Turistlerin Dönüşünü Ağırladı

KAHİRE, 8 Ocak (Xinhua) — Mısır’ın başkenti Kahire’nin en ünlü turistik pazarlarından biri olan Han Al-Khalili’deki esnaf, Çin’in 8 Ocak’tan itibaren seyahat kısıtlamalarını hafifleteceğini açıklamasının ardından Çinli misafirlerin dönüşünü bekliyor.

Kahire’nin eski Müslüman mahallesinin ortasında yer alan asırlık çarşı, dünyanın her yerinden gelen turistlerle dolup taşıyordu.

Ancak üç yıl önce patlak veren Covid-19 pandemisi çarşının canlılığını yerle bir etti.

Çarşıda değerli taşlar ve bakır eserler satan Amr Dahi, Xinhua’ya dükkanının pandemiden önce iyi durumda olduğunu söyledi.

Dahi, “Kovid-19 yayılmadan önce Çinliler başta olmak üzere çok sayıda turist buraya akın ediyordu ve her şey yolundaydı.”

Mısırlı esnaf, azalan işini artırmaya yardımcı olabilecek Çinli turistlerin dönüşünü dört gözle beklediğini söyledi.

Çin, Mısır’a en çok turist gönderen dördüncü ülke oldu. Her yıl yüzbinlerce Çinli turist tarihi yerleri görmek ve güneşli kumsalların tadını çıkarmak için Mısır’a geliyor.

Orta yaşlı Dahi, “Çinli turistler alıcıların çoğunu oluşturuyor… Antikalar ve ikramlar satın almak için çok para harcadılar” dedi.

Han Al-Khalili’de geleneksel bir Mısır restoranının sahibi olan Muhammed Salih, Xinhua’ya Çinlilerin çok arkadaş canlısı olduğunu söyledi.

Saleh, “Mısır geleneklerini seviyorlar, geleneksel Mısır yemeklerini tercih ediyorlar ve bu yemekleri denemek için her zaman can atıyorlar.” dedi.

Pazarın ara sokaklarının Çinli turistlerle dolup taştığı günleri hatırlatan Salih, “Çinli turistlerin dönmesi, dolayısıyla durumun düzelmesi için dua ediyoruz.”

Mısır’ın turizm gelirleri 13,1 milyon turistin geldiği 2019’da 13,03 milyar dolar ile rekor seviyeye ulaştı. Turizm sektörü pandemiden ağır darbe aldı.

Mısır’ın resmi istatistik kurumu, 2022’nin ilk yarısında bu antik ülkeyi 2021’in aynı dönemine göre yüzde 85,4 artışla yaklaşık 4,9 milyon turistin ziyaret ettiğini açıkladı.

haber-merkez.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu