Haber

Nüfuz ticareti davası: Sanık Veyis Ateş, tanık Fatih Altaylı

Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro istediği iddialarıyla gündeme gelen Veyis Ateş hakkında, nüfuz ticareti suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Veyis Ateş’in HaberTürk TV’de sunuculuk yaptığı sırada, Sedat Peker’in tezleri üzerine kara para aklama suçundan soruşturularak yurtdışına çıkan Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğü ve kendisini Türkiye’ye geri döndürmeye çalışacağı iddia edildi. 10 milyon Euro. Ateş’in Korkmaz’la yaptığı iddia edilen telefon kaydı Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek, seslerde benzerlik olduğu sonucuna varıldı.

Sözcü yazar İsmail Saymaz, Ateş’e ait belgenin Terör ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu’na gönderildiğini ve Ateş hakkında dava açıldığını yazdı. Ateş’in söz konusu iddiaları “uydurma, yalan, şantaj, montaj” olarak nitelendirdiğini belirten Saymaz, davada tanık olarak Fatih Altaylı ve Sevilay Baran’ın da ifadelerinin alındığını belirtti.

İsmail Saymaz’ın “Veyis Ateş’e açılan nüfuz ticareti davası” başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Savcılık, Korkmaz ile Ateş arasındaki ses kayıtlarını internetten elde etti.

Ateş: Hah işte bu sana Halk TV’de anlattığım hikaye. Burada beni endişelendiren tek şey var. Yaralısın.

Korkmaz: Evet doğru.

Ateş: Kızgınsın, kızgınsın. Bundan sonra dünyayı ateşe vermeniz gerekiyor vb. Bu sadece bu tarafın hassas olduğu sorun, bunu size ilk etapta anlattım. Az önce arandım, bir şey yapacak mı? “Bizi yakacak mı, yok edecek mi, bizimle konuşacak mı, yoksa var edecek mi?” diye soruyorlar.

Korkmaz: Hayır kardeşim.

Ateş: Hayır dedim, güvenimiz var.

Korkmaz: Allah sizden razı olsun. Ateş: Kendisiyle görüştükten sonra hakem olduğum için güven sorunu olmayacağını söyledim (anlaşılmıyor). Daha sonra konuştuklarımızı sıraladılar.

Tutanak Adli Tıp Kurumu’na iletildi. Adli Tıp Ses ve Sahne Araştırma Şubesi tarafından verilen raporda, “cinsiyet, yaş, konuşma ritmi, ses tınısı, tonlama ve vurgu açısından benzerliklerin gözlemlendiği” belirtildi. Ateş ile Korkmaz arasındaki görüşmenin kaydının Ateş’in ses örnekleriyle karşılaştırıldığını belirten raporda, şöyle denildi: ‘Analiz edilen ses örnekleri, karşılaştırmaya konu olan ses örnekleriyle benzerlik gösteriyor.’

Yılman ve Altaylı’nın ifadelerinin alınmasının ardından bu soruşturma rafa kaldırıldı. Ancak geçen yıl 14-28 Mayıs’ta yapılan seçimlerden sonra Soylu, İçişleri Bakanlığı’ndan çıkarılınca raftan indirildi. Belge Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne verildi. Ses kayıtları Adli Tıp’a gönderildi. Ateş, 12 Aralık 2023’te ifadeye çağrıldı. İki yıl önce belgede muhbir iken bu kez şüpheli sıfatıyla işlem yapıldı.

(…)

Ateş, iddianamedeki argümanlara ilişkin, “İlk günden beri ‘Hepsi yalan, hepsi kurgu’ diyorum.” Dijital çağda yaşıyoruz. Uydurma, yalan, şantaj, montaj; Herkesin işini rahatlıkla yapabileceği bir dönem… Umarım kimse özellikle suç makinesi haline gelmiş insanlara karşı iftirayla karşılaşmaz, mahkemelerde haklı olduğunu kanıtlamak zorunda kalacağı bir sınavdan geçmez. Davanın açılması benim için iyi oldu. Bu haksız suçlamayı ve iftirayı mahkemede açıklamam için bir fırsat oldu. Halbuki. “Jandarma ve polis raporlarında ses kayıtlarının gerçek olmadığı, sadece adli tıp raporuyla tespit edilemeyeceği belirtildi” dedi.

Ateş, 28 Haziran 2024’te İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Gazeteciler Sevilay Yılman ve Fatih Altaylı’nın da ifadeleri alındı.”

(HABER MERKEZİ)

sogutluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu