Ekonomi

Pegasus Havayolları, CAPA tarafından çevresel sürdürülebilirlik ödülüne layık görüldü

Pegasus Hava Yolları, CAPA (Havacılık Merkezi) tarafından 2023 Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Çevresel Sürdürülebilirlik Havayolu Ödülü’ne layık görüldü.

“Rotamız Sürdürülebilir Bir Gelecek” sloganıyla havacılığın sürdürülebilirlik hedeflerini destekleyen Pegasus Hava Yolları, dünyanın en güvenilir havacılık merkezlerinden CAPA (Centre for Aviation) tarafından düzenlenen Avrupa, Orta Doğu 2023 CAPA Asya Havacılık Zirvesi ve Sürdürülebilirlik Ödülleri’ni kazandı. Havacılık ve seyahat endüstrisi için pazar analizi kaynakları. EMEA Çevresel Sürdürülebilirlik Yılın Havayolu/Havayolu Grubu Ödülü’ne layık görüldü. Pegasus Hava Yolları Baş Hukuk Müşaviri ve Sürdürülebilirlik Müdürü Ali Uzun, 2 Kasım 2023 tarihinde Kuala Lumpur’da düzenlenen törende ödülü Pegasus Havayolları adına aldı.

Pegasus Havayolları CEO’su Güliz Öztürk, “Tüm Pegasus Havayolları ekibinin sürdürülebilirlik hedeflerimize olan samimi bağlılığının bir kanıtı olan bu ödülü almaktan büyük onur duyuyoruz. Sürdürülebilirlik yolculuğunda kolektif çabalarımızın sürdürülebilir olması bizim için büyük bir gurur. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızın altını çizen bu önemli ödüle layık görüldük.” “2050 yılına kadar Net Sıfır’a ulaşma çabalarımız tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Pegasus Hava Yolları Baş Hukuk Müşaviri ve Sürdürülebilirlik Direktörü Ali Uzun, törende yaptığı kabul konuşmasında, “Şirket olarak yaklaşık iki yıl önce yeni bir yolculuğa çıktık, amacımız şirketimizde sürdürülebilirlik kültürü oluşturmaktı. Ana misyonumuzun yaptığımız her şeye yepyeni bir bakış açısı getirmek olduğunu kısa sürede fark ettik.Bu “Güçlü bir misyonu benimsiyoruz. Bu ödül bizim için çok değerli bir motivasyon kaynağı ve bizi mutlaka daha iyisini yapmaya yönlendirecektir. Ödülü Pegasus Havayolları’ndaki tüm çalışma arkadaşlarım adına alıyorum ve bu büyük ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Verilen bilgilere göre ödüller, havayolu karbon emisyonlarının veriye dayalı ve kapsamlı bir değerlendirmesi olan CAPA Envest Küresel Havayolu Sürdürülebilirlik Karşılaştırma Raporu’na dayanıyor. Rapor, havayolu emisyonlarının şeffaf bir değerlendirmesini sağlayan ve bağımsız bir havayolu sürdürülebilirlik derecelendirme sistemi kuran kapsamlı ve son teknoloji bir kaynak olarak hizmet veriyor. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu