Haber

Pendik’te Kiracı ile Dükkan Sahibi Arasında Tartışma: ‘Eşinizin Dul Kalmasını İstemiyorsanız Ayrılın’

Pendik’te dükkan sahibi ile kiracısı arasında çıkan tartışmada, dükkan sahibi kiracısına “Eşinizin dul kalmasını, çocuklarınızın yetim kalmasını istemiyorsanız bırakın” demesi üzerine olay çıktı. basında ve sosyal medyada gündem oldu. Olayla ilgili açıklama yapan dükkan sahibi Osman Kızıltaş, “8 yıldır kiracım. Kendi isteğine göre ödüyor. Dışarı çıkarsa ilk ayın kirasını istemiyorum, 50 bin lira” dedi. . İkinci ayın kirasını da istemiyoruz. Taşınmasına da yardımcı olacağız. Dostluğumuzun sonsuza kadar sürmesini istiyoruz, böyle olmasını istiyoruz.” “Eğer dışarı çıkarsa onun için dua edeceğim” dedi.

Olay geçtiğimiz günlerde Pendik’te yaşandı. Ertuğrulgazi Mahallesi’nde bir dükkanın sahibi olan Osman Kızıltaş’ın, kiracısından 50 bin TL kira talep ettiği iddia edildi. Kiracı, şu anda 10 bin TL olan kiranın yüzde 50 artırılarak 15 bin TL’ye çıkarılmasını istedi. Kira bedeli 50 bin TL olmadıkça kiracısının çıkmasını isteyen kiracı ile dükkan sahibi arasında çıkan tartışma sırasında, dükkan sahibi tehditlerde bulunarak, “Eşinizin dul kalmasını istemiyorsanız ayrılın. Çocuklarınızın yetim kalmasını istemiyorsanız gidin.”

İkili arasında yaşanan tartışmanın basına yansımasının ardından dükkan sahibi Osman Kızıltaş açıklama yaptı. 8 yıllık kiracısının kendisine düzenli ödeme yapmadığını ve kiracının kendisine piyasa fiyatının altında fiyatlar ödediğini iddia eden Kızıltaş, dükkânı kendisinin kullanacağı gerekçesiyle kiracısının dükkândan çıkmasını istediğini iddia ederek, kiracısının, “Bana 200 bin TL vereceksin, yoksa dükkandan çıkmayacağım” dediğini söyledi. Dükkan sahibi Kızıltaş, dükkandan ayrılması halinde kiracısından 2 aylık kira ücreti almayacağını ve taşınmasına yardımcı olacağını da söyledi.

“Eğer ayrılırsa iki ay kirasını alamayacağız ve taşınmasına yardımcı olacağız.”

Kızıltaş, “Bu benim 8 yıllık kiracım. Kendi ödüyor. 2022’de 6 bin 250 ödedi. Başardık, sesimizi çıkarmadık, yalvardık, yalvardık, 2023’te 10 bin lira ödedi. o zaman dükkanın kirası 30 bin liraydı. 2024’e geldik, aradım, sordum. Durumu anlattım, beni dinlemedi, sinirlendi. ‘Bana 200 bin lira vereceksin’ dedi. bin TL, yoksa çıkmam, mahkemeye verirseniz 3 buçuk yıl sürer.’ O dönemde sinirlendim ve şu sözleri kullandım. Bana yakışmayan sözlerdi çünkü kızdım. Dedim. Bunun için özür dilerim. Kiracımın çıkmasını istiyorum. O giderse istemiyorum. ilk ayın kirası 50 bin lira. ikinci ayın kirasını da istemiyoruz. taşınmasına da yardımcı olacağız. dostluğumuzun kalmasını istiyoruz, böyle gitmesini istiyoruz. giderse dua edeceğim. Ondan da özür dilerim. O an ‘Ne yaparsa yapsın, ne çekerse çeksin’ demekten kendimi alamadım. Onu ikna edeceğiz. İki ay boyunca kirasını almayacağız. Taşınmasına da yardımcı olacağız. Kendimiz kullanmak istiyoruz. “Kendi yerimizi kullanmak istiyoruz” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu