Ekonomi

SEC’in kripto kayıt süreci uzun ve maliyeti 2 milyon dolar

Investing.com – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi (SEC) yıllardır kripto piyasasındaki aşırılıkları kontrol altına almaya çalışıyor. SEC Lideri Gary Gensler, kurumun kapılarının her zaman halka açık olduğunu ve şube oyuncularının ileride sorun yaşamamaları için kayıt olmaları gerektiğini defalarca dile getirdi.

SEC’in kripto şirketlerine karşı başlattığı çeşitli davalar sırasında, menkul kıymetler düzenleyicisinin kendisine yöneltilen sorulara yanıt vermediği defalarca duyuldu. Dahası, Fox Business muhabiri Eleanor Terrett, kayıt işleminin kolay bir form doldurmaktan ibaret olmadığını öğrendi.

Terrett, Kanadalı kripto ticaret platformu INX ile SEC deneyimleri ve kayıt süreci hakkında konuştu. INX, 2018 yılında yabancı firmaların kayıt yaptırması gereken F-1 formunu doldurarak kayıt sürecini başlattı. Bu noktadan itibaren, kurumun başvuruyu nihayet onaylaması 953 gün sürdü.

Bununla birlikte, ABD’de bir yer edinmek isteyen kripto şirketlerinin yalnızca kalıcı güce değil, aynı zamanda yeterli sermayeye de ihtiyacı var. Terrett’e göre, INX’in kayıt süreci yaklaşık 2 milyon dolarlık bir yasal bedel oluşturdu.

Haber: Marco Oehrl

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu