Haber

Suudi Aramco ile Çinli “Shandong Energy” arasında rafineri ve petrokimya anlaşması

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, Çinli “Shandong Energy” ile Çin’de rafinaj ve petrokimya alanında işbirliği fırsatlarını araştırmak için bir mutabakat zaptı imzaladı.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’da yer alan haberde, Aramco ile Shandong Energy arasında ham petrol ihracatının yanı sıra kimyasal ürün alımına ilişkin anlaşmaları içeren bir mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

İmza töreninde Aramco’nun Çinli şirketlerle yaptığı iş birliğinin değerinin vurgulandığı bildirildi.

Haberde, bu anlaşma ile Aramco’nun Çin’in Shantung eyaletindeki rafineri ve petrokimya sektörünün geliştirilmesindeki rolünün destekleneceğine dikkat çekilirken, söz konusu mutabakat zaptının hidrojenle ilgili teknolojileri, yenilenebilir enerji kaynaklarını ve karbon depolamayı da kapsadığı kaydedildi. alanlar.

Haberde sözlerine yer verilen Saudi Aramco’nun Arama ve Üretimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Mohammed Al-Kahtani, bu mutabakat zaptı ile dünyada öncü olan Çin’de yeni büyüme süreçlerine girebileceklerini söyledi. Rafineri ve petrokimya alanları.

Çin Devlet Lideri Xi Jinping, Çin-Arap Devletleri Tepesi ve Çin-KİK Zirvesi’ne katılmak üzere 3 günlük bir ziyaret için 7 Aralık’ta Suudi Arabistan’a gelmişti.

Xi, Suudi Arabistan Kralı Salman ile iki ülke arasında “kapsamlı bir stratejik ortaklık anlaşması” imzalamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu