Haber

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar: 85 milyon insanla, tek yumruk, tek yürek olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, “85 milyon insan olarak tek yumruk, tek yürek olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. İnşallah ülkemizi bu seviyeye getireceğiz” dedi. hak ediyor.” söz konusu.

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı’nda partililere seslenen AK Parti Kayseri Milletvekili Akar, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Yerel Yönetim Seçimleri için herkesin büyük bir çaba ve çalışma içerisinde olduğunu belirterek, gayret göstereceklerini söyledi. rakiplerle uğraşmadan proje ve çalışmalarla vatandaşları aydınlatın.

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye için gece gündüz, yurt içinde ve yurt dışında mücadele ettiklerini belirtti.

Türkiye’nin artık eskisi gibi olmadığını vurgulayan Akar, “Artık itaat eden bir Türkiye yok. Artık sözü dinlenen bir Türkiye’den bahsediyoruz. Allah’ın izniyle artık milletimizin hak ve kanunlarını ortaya koyuyoruz. tarihimiz, değerlerimiz, nüfusumuz, 85 milyon insanımız.” “Ve onlar için yapılması gerekeni yapıyoruz.” söz konusu.

Akar, kendilerinin 2 bin 500 yıllık büyük Türk hanedanının İslam’la şereflendirdiği ve son halkası Cumhuriyet olan bir millet olduklarını belirterek, “Biz, dünyada gerçekten yüksek değerlere sahip az sayıda milletten biriyiz. Boyumuz uzamayacak ama dimdik duracağız. Hiçbir şekilde kişiliğimizi ve kimliğimizi kaybetmeyeceğiz. Zengin “Fakir, büyük, küçük, milli kimliğimizi asla unutmayacağız. Bunu yaparken hiçbir şekilde şovenizm söz konusu değildir. Biz 85 milyonuz, biriz ve birlikteyiz. 85 milyon, tek yumruk, tek yürek olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnşallah ülkemizi hak ettiği seviyeye getireceğiz.” dedi.

“Hepsi terör koridoruna gömüldü”

21. yüzyılda savaşın değiştiğini, kimsenin size karşı savaşmadığını belirten Akar, şöyle devam etti:

“Rusya’yla kim savaşıyor şu anda? Bütün Avrupa, bütün Amerika. Kim var orada? Sadece Ukrayna var. O yüzden ‘vekil’, ‘melez’ diye bir şey ortaya çıktı. Bulanık savaşlar çıktı. O yüzden kimse yok.” Ancak bazı aracılar “Tefecileri kullanarak sizi zayıflatmak, tökezletmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunların en çarpıcı ve somut örneği teröristlerdir. PKK ve YPG’nin onlardan hiçbir farkı yok. Ancak biz diyoruz ki, ‘Ne yaparsanız yapın, arkanızda kim olursa olsun, size ne verirlerse versinler, biz ölürsek, ‘Şehit, gazi kalırsak, işinizi bitirmeye kararlıyız’ diyoruz. Seni gömeceğiz ve gömeceğiz.

Çok şükür Türkiye’den çıktılar. Şimdi Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’de mücadele sürüyor. Suriye’nin kuzeyinde ‘terör koridoru’ dediğimiz yerde kendi emellerine kapılmışlardı. Tutkularının peşinden gittiler. Ama çok şükür, Allah’ın izniyle, sizlerin sevgi ve duasıyla o hırslar onların elinde kaldı. Hepsi o terör koridoruna gömülmüştü. Başlarına düştü. Öte yandan Irak’ta bu mücadele devam ediyor. “Teröristlerin barınaklarını, saklanma yerlerini yok ederek bulundukları yere gömüyoruz.”

“Teröristleri bulundukları yerde etkisiz hale getirmeye kararlıyız.”

“Suriye’de ne yapıyorsunuz?” Aklı başında hiç kimsenin bu soruyu soramayacağını belirten Akar, şöyle konuştu:

“Arkadaşlar, hiçbir aklı başında insan bunu sormamalı. Orada çok farklı milletler var. Binlerce kilometre uzaktan geliyorlar. Neden buraya geldiğinizi soruyorsunuz? ‘Bu, ülkemizin hak ve menfaatlerini korumaktır’ diyorlar. Ya da diyoruz ki, ‘Siz kendinize yönelik bir tehdit algılayacak kadar ileri gittiniz. Bu teröristler burnumuzun dibindeyken bunlara rastgele tepki vermememiz mümkün mü? O yüzden dedik ki; , ‘Biz burada olduğumuz sürece, 85 milyon insan var olduğu sürece bu terör koridorunu yapamazsınız.’ Ve çok şükür o terör koridoru çöktü.Öte yandan Irak’ta… .

Teröristler geçmişte ne yapıyordu? Türkiye’de grup eylemi gerçekleştiriyorlardı. Kafalarına darbe yediler ve Türkiye’yi terk ediyorlardı. Biz bekliyorduk. Yine bunlar derlenip bir araya getirildi ve 3-5 yıl sonra başımıza bela olmaya başladı. Şimdi Cumhurbaşkanımız bu kavramı açıkladı. Kaynağında yok etmek. Bizi bir daha rahatsız edemeyecekler. Ne kadar koşarlarsa koşsunlar, ne kadar koşarlarsa koşsunlar Mehmetçik’in nefesi enselerinde. Nerede olursa olsun onları yok etmeye, etkisiz hale getirmeye kararlıyız ve kararlıyız. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz hiçbir şekilde işgalci bir güç değiliz. Suriye’de, Irak’ta ya da başka ülkelerde değil. Ama bir yandan da haklarımızı ihlal etmeyeceğimizi söylüyoruz. Bunun için yapılması gereken her şeyi yaptık, yapacağız. Hiç tereddüt yok.”

Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs’ta hiçbir oldu bittiye izin vermediklerini ve bundan sonra da vermeyeceklerini belirten Akar, yapılması gereken ne varsa yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini vurguladı.

“Gazze’de hukuk bittiyse insanlık da bitti.”

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına dikkat çeken Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gazze’de savaş değil, katliam, zulüm, alçaklık, şerefsizlik… Gazze’de hukuk bittiyse insanlık da bitti. İnsani değerler bitti, böyle bir şey yok. Netanyahu, biz ki Yok edilen kitaplarına dayanarak ‘Zionazi’ adını verdiklerini söyledi.” ve ekibi açıkça ‘Bunların hepsi hayvan’ diyor. Hepsini öldüreceğiz. Sorun yok.’ Bugün insanları kuzeyden güneye, Mısır’a sürdüler. Milyonlarca, yüzbinlerce insan Refah’ta toplandı ve şimdi utanmadan, utanmadan orayı bombalıyorlar. . ‘Orada iki rehineyi kurtardık’ diye de yalan uydurdular. Eylemlerini haklı çıkarmak için psikolojik operasyonlara başvuruyorlar. Onun için orada yapılan bu zulme karşı elimizden geleni yapalım. Susmayın arkadaşlar, konuşun. Her yerde bunu konuşun. Açıkla. Aslında bunu yaptığınızdan emin olun. “Bir şeyler yapmamız lazım. Şu anda dünya ayakta. Hükümetler hariç. Biraz aklı ve vicdanı olan insanlar ayakta. Herkes kendince bir şeyler yapmaya çalışıyor.”

Gazze’de bebeklerin kuvözde boğuşarak hayatını kaybettiğini hatırlatan Hulusi Akar, “Şehit oldular, neden? Oksijenleri kesildi. Oksijen neden kesildi, elektrikler neden kesildi? Elektrikler neden kesildi, orada yangın çıktı” dedi. Mazot kalmadı, jeneratör sustu. O kadar alçakça bir şey yaptılar ki. Dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir zulüm.” sözlerini kullandı.

Savunma sanayisindeki gelişmeler

Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşviki, desteği, katkısı ve liderliğiyle özel sektör, kamu sektörü ve üniversitenin savunma sanayisinin önünü açtığını belirterek, şöyle konuştu:

“Herkes kendine göre bir şeyler yapmaya başladı. Şu anda savunma sanayinde milliyetçilik ve yerlilik oranı yüzde 80’lere ulaştı. Artık Silahlı Kuvvetlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma geldik. Çok şükür. Güvenlik ve güvenlik Ülkemizin ve milletimizin savunması, savunma sanayindeki başarımıza bağlıdır. Kendimizi savunabilecek durumda olmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili çalışmalar büyük bir azim ve kararlılıkla devam ediyor. Herkes birbiriyle yakın ilgi ve uyum içerisinde. Çok şükür. Bu seviyelere ulaştık. İnşallah bundan sonra da böyle devam eder. Çok daha ilerilere gideceğiz, bundan sonra kimsenin şüphesi olmasın.

Dediğim gibi burada bizden beklenti sadece bizim değil dostlarımız değil, Orta Asya’dan Ortadoğu’ya, Orta Doğu’dan Afrika’ya, Afrika’dan Kafkasya’ya, Ortadoğu’dan tüm mazlum ve mağdur halkların beklentisidir. Kafkasya’dan Balkanlara, herkes Türkiye’de. Ondan bir şeyler bekliyor. 7 iklime, 3 kıtaya istikrarı, barışı, adaleti ve huzuru getiren ecdadımızın torunları olarak üzerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Çok ciddi sorumluluklarımız var. Dolayısıyla bunları gerçekleştirebilmek için Türkiye’nin büyük ve güçlü olması gerekiyor. Bunları karşılayabilmek için çok çalışmamız gerekiyor. “Milletimizin güvenliği ve bekası için durmak yok, yolumuza devam ediyoruz.”

Toplantıya AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Fatih Dönmez ve Ayşen Gürcan, AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak, MHP İl Lideri İsmail Candemir ile diğer ilgili partiler ve partililer katıldı.

Akar, bu arada Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’u da makamında ziyaret etti.

polateli-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu