Yaşam

Ticaret Bakanlığı 358 Lüks Araca Ele Geçirdi: 530 Milyon TL Ceza Kesildi!

Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz saatlerde dikkat çeken bir açıklama yaptı. Yetkililer arka planda inceleme yapıldığını belirtti. 530 milyon TL 0.000 TL ceza kesileceğini açıkladılar. Peki Ne olduTicaret Bakanlığı böyle bir operasyon gerçekleştirdi mi?

Resmi açıklamaya göre çok sayıda firma çeşitli usulsüzlüklerle Türkiye’ye geldi. 358 lüks araç getirilmiş. Bu araçların Türkiye’ye ithalatı sırasında sahte belgeler kullanıldı. Başlatılan soruşturma kapsamında 530 milyon TL kamu kaybının meydana geldiği belirlendi. Diğer taraftan; araçlara el konuldubilgileri de paylaşıldı.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklama:

Sahte faturalı 530 milyon TL değerindeki 358 lüks aracın ithalatı tespit edilerek savcılığa sevk edildi.

Paralel ithalat (gri piyasa) yoluyla yapılan lüks araç ithalatında, haksız ticari avantaj elde etmek amacıyla kısmen veya tamamen sahte belge ve gümrük vergisi ödemeden işlem yapan firmalar hakkında Ticaret Bakanlığımızca yürütülen soruşturma ve soruşturmalar devam etmektedir. Market.

Bu kapsamda Ticaret Bakanlığımız müfettişleri tarafından yapılan incelemelerde firmaların gerçekleştirdiği çeşitli marka/model lüks araçların ithalatında; 358 adet lüks aracın, düşük değerli/sahte/çifte fatura ve sahte A.TR Transfer Belgeleri kullanılarak ülkemize kaçırıldığı belirlendi. Bu kapsamda soruşturma raporlarında belirtilen işlem ve eylemleri gerçekleştiren şirket ve kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunularak, araçlara el konularak müsadere edilmesi istendi. Ayrıca bu süreçlerden kaynaklanan yaklaşık 530 milyon TL’lik kamu zararı da ilgili şirketlerden tahsil edildi.

Bakanlığımız, lüks otomobil ithalatında her yönden ihlallerin ortaya çıkarılması, usulsüzlüklerin ve haksız rekabet yaratan eylemlerin önlenmesi amacıyla denetim ve kontrol faaliyetlerini sürdürmekte olup, kamu maliyesinin haklarının korunması ve mevzuatın yürütülmesi için gerekli tüm tedbirleri almaya devam edecektir. Gümrük mevzuatına uygun olarak işlem yapılır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu