Haber

Ukrayna’da bazı kritik pozisyonlar istifa etti

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kiril Timoşenko, Savunma Bakan Yardımcısı Vyacheslav Shapovalov ve Başsavcı Yardımcısı Alexei Simonenko’nun istifalarının kabul edildiği bildirildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky bugün Kiril Timoşenko’nun Cumhurbaşkanlığı Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladı.

Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan kararnamede, “Verilen dilekçeye göre Kiril Timoşenko, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Başkan Yardımcılığı görevinden ihraç edildi.” söylendi.

2019 yılından bu yana Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Timoşenko, dün istifa mektubunun fotoğrafını Telegram kanalında paylaştı.

Savunma Bakanı Aleksey Reznikov da yardımcısı Vyacheslav Shapovalov’un istifasını kabul etti.

Konuyla ilgili Bakanlar Kurulu’na hitap eden Reznikov, şunları söyledi:

“Suçlamalar temelsiz ve mesnetsiz olmasına rağmen, Vyacheslav Shapovalov’un istifasını sunması Avrupa ve demokratik siyaset geleneklerinde değerli bir eylemdir ve savunma çıkarlarının herhangi bir kabinenin veya koltuğunkinden daha yüksek olduğunun bir göstergesidir. Ukrayna Savunma Bakanlığı inanıyor böyle bir adımın toplumun ve uluslararası ortakların güvenini koruyacağına inanıyor. bunun, ek açıklamalar ve olası soruşturmalar durumunda tarafsızlığın sağlanmasına yardımcı olacağına inanıyor.”

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin lojistiğinden sorumlu olan Shapovalov, yemek hizmeti alımından kendisini sorumlu tutma kampanyası sonucunda ordunun istikrarlı ikmalini tehdit etmemek adına görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Ukrayna Başsavcılığı’nın Telegram kanalından yapılan açıklamada, Başbakan Yardımcısı Aleksey Simonenko’nun görevden alınmasına ilişkin kararnameyi Başsavcı Andrey Kostin’in imzaladığı bildirildi.

2022 yılının sonunda tatilini İspanya’da geçirdiği ortaya çıkan Simonenko, toplumun tepkisi üzerine istifasını sundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mikhail Podolyak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Devlet Lideri Zelenskiy’nin kadro kararlarının devletin temel önceliklerini yansıttığını söyledi.

Podolyak, “‘Göz yummak’ yoktur. Savaş döneminde herkes sorumluluklarını anlamalıdır. Lider toplumu görür, duyar. Halkın talebine doğrudan yanıt verir; herkes için adalet.” sözlerini kullandı.

Öte yandan Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Ivan Lukerya ile Topluluklar ve Bölgeler Kalkınma Bakan Yardımcısı Vyacheslav Negoda, sosyal medya hesapları üzerinden istifalarını sunduklarını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu