Haber

Ülkemizde koronavirüsün Eris varyantı 9 kişide görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50’den fazla ülkede tespit edilen Kovid-19 Omicron ailesinin son mutant virüsünün “Eris” varyantının ülkemizde 9 kişide tespit edildiğini duyurdu. Koca, “Virülansının düşük olduğunu bildiğimiz Eris varyantı, Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Bunlar yurt dışından ve aynı illerden temaslılar. Mevcut tedbirlere ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. günlük yaşamlar.” söz konusu.

“ENDİŞE KONUSU OLMAMAYI GEREKEN BİR GELİŞME”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından “Endişelenmeyecek bir gelişme” başlığıyla Eris varyantının Türkiye’de görüldüğünü duyurdu.

VAKALAR YURTDIŞINDA VE AYNI İLDE

“Virülansının düşük olduğunu bildiğimiz Eris varyantı, Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü” diyen Bakan Koca, testleri pozitif çıkan kişilerin yurt dışından temaslı olduklarını ve aynı ilde bulunduklarını ifade etti.

“BİZDE DE OLMASI MÜMKÜNDÜ”

Mevcut tedbirlerin ve günlük yaşamın devam edeceğini belirten Koca, “Diğer ülkelerde de durum yaygın, bizim ülkemizde de yaşanması mümkündü. Yaşlılarımızı, kronik hastalarımızı koruyacağız.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu