Haber

DHKP-C Türkiye Sorumlusu 2 Kere Yakalanmıştı: Gülten Matur Neden Serbest Kaldı?

MİT ve emniyetin ortak operasyonu ile DHKP-C Türkiye Sorumlusu Gülten Matur’un yakalandığı kamuoyuna duyurulmuştu. Toplumsal medyada tıpkı kişinin 2017 yılında bir kere daha yakalandığı fotoğraflar paylaşılmış ve Gülten Matur’un neden hür kaldığı merak ediliyordu.

Delil yetersizliğinden hür kalmış

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine nazaran; birinci olarak 2017’de operasyona dönüştürülen soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Kabahatler Soruşturma Ofisi tarafından yürütülüyor.

O yıl yapılan operasyonda yalnızca Matur değil öteki isimler de yakalanmış, gözaltına alınmış akabinde çıkartıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Bir mühlet cezaevinde kalan Matur, kanıt yetersizliği gerekçesiyle hür bırakılmıştı. Fakat soruşturma sona ermemişti. Yani Matur hala soruşturmanın şüphelileri ortasındaydı.

Kaçmak üzereyken yakalandı

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye nazaran, Matur hakkında ayrıntılı kanıtlar elde edildikten sonra yargı makamlarına sunuldu ve yine hakkında yine arama kararı çıkarıldı.

Bir müddettir ‘firari’ olduğu ve yurtdışına çıkma hazırlığı yaptığı belirtilen Matur, bugün (28 Kasım) yapılan ikinci operasyonda da yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu