İş

Yozgat’ta Deri İşleme Kursu Kadınlara Ev Ekonomisi Kazandırıyor

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan deri işleme kursuna katılan kadınlar, ürettikleri deri çanta, cüzdan, kemer gibi ürünleri kendi imkanlarıyla satarak konut ekonomisine katkı sağlıyor. Kadınlar eserlerini piyasaya daha kolay sunma fırsatı istiyor.

Yozgat’ta Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan deri işleme kursuna katılan kadınlar, kat kat gelen derileri işleyerek çanta, cüzdan, kemer ve ev dekorasyonuna dönüştürüyor. Kadınlar kendi imkanlarıyla ürettikleri ürünleri satmaya çalıştıklarını ve pazarlama konusunda destek beklediklerini belirtiyor.

“7’DEN 70’E HERKES DERİ KURSUNA GELİYOR”

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Deri İşleme Sanatı Yüksek Lisans Öğreticisi Neslihan Sargın, kursiyerlerin malzemelerini kendileri sağladıklarından, çalışmalardan elde ettikleri geliri de elde ettiklerini söyledi. Sargın, 15 yıldır Halk Eğitimi alanında usta öğretici olarak çalıştığını belirterek, şöyle konuştu:

“Kurslarımızda çok sayıda öğrenci yetiştirdik. Şu anda deri kursu veriyorum. Yediden yetmişe herkes bu deri kursuna geliyor. Herkes kendisi için bir şeyler öğreniyor, kurslarımızda ekonomiye katkı sağlıyoruz. Ev hanımları kendileri için eser üretiyorlar.” , iş sahibi olmak isteyenler iş sahibi oluyor.Bizim gibi ustalar Eğitmen yetiştirdiğimiz çok sayıda öğrencimiz var.Çanta, cüzdan, kemer, evimizin birçok alanında deri kullanıyoruz.Ayrıca gibi birçok ürün de kullanıyoruz. abajurlar ve çay bardakları.Kurstan mezun olanlar kendileri atölye açabilirler.Ekonomiye katkı sağlayacak her şeyi öğretiyoruz.Şu anda 18 kursiyerimiz var.Günlük yaşam koşullarına göre gelenler var, gelemeyenler var.I elimden geldiğince hepsine yardımcı olmaya çalışıyorum. ürettiklerimizi satışa sunuyoruz. satmak isteyen satıyor, kendisi kullanmak isteyenler özel olarak kullanıyor. satacak yerleri de araştırıyoruz. Öğrencilerimiz malzemelerini kendileri alıyorlar. Sadece dövme aşamasında kullanılan malzemeleri tedarik etmekteyiz. “Ve satın aldıkları malzemeleri sanat eserine dönüştürüp kendileri satabiliyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu