İş

Diyarbakır’da işletme sahiplerine yönelik atölye projesi başladı

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremden etkilenen Diyarbakır’da, işletme sahiplerine yönelik hazırlanan proje çerçevesinde 18 atölyenin üretimine başlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından sanayi ve sanayi sektörünün etkilerinin azaltılması amacıyla geliştirilen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Acil Eylem Programı” çerçevesinde, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Diyarbakır OSB Atölye Projesi” için 6 Şubat’ta Pazarcık ve Elbistan merkezli yıkıcı depremler sanayi ve işgücüne ilk darbeyi vurdu. 1,50 kişinin istihdam edileceği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 bin metrekare alan üzerine kurulacak 18 atölyenin 10’u 500 metrekare, 8’i ise 500 metrekare olacak.

“Toplamda 85 milyon 300 bin liralık bir proje”

Çalıştayların yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Su, projeye toplam 85 milyon 300 bin lira tahsis edildiğini belirterek, “Bölgesel Kalkınma kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın yürüttüğü çalışmaya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olarak proje sunduk. Acil Eylem Programı. Erkeklerimize ve özellikle dokuma sektöründe zarar gören iş yerlerine atölyeler yapılması için proje yaptık. Bakanlığımıza ve kalkınma ajansına gönderdik. Projemiz kabul edildi. 85 milyon 300 milyonluk bir proje. Toplamda bin lira. Bunun 54 milyon lirasını kalkınma ajansımız verdi. Gerisini OSB olarak biz karşılıyoruz” dedi.

Projeye katkılarından dolayı OSB yönetimine teşekkür eden Vali Su, “İnşallah 22 bin metrekare alanda 18 adet atölye inşa ediyoruz. 18 atölyenin 10’u 1000 metrekare, 8’i ise 1000 metrekarelik olacak. 500 metrekare olacak. Ancak modüler oldukları için genişleme imkanımız olacak. Özellikle başta da belirttiğim gibi depremde hasar gören işyerlerinin sahiplerini yer vererek yeniden istihdam etmeye teşvik edeceğiz. başta dokuma alanında çalışan firmalarımız olmak üzere diğer küçük işletmelerimize, bu bağlamda OSB idaresindeki arkadaşlarımıza, kalkınma ajansındaki kardeşlerimize ve hazırlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel proje. Bu güzel projenin ülkemize, şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” – DİYARBAKIR

haber-bala.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu