Teknoloji

Ekonomik baskılar korsan film ve dizilerde büyük artışa neden oluyor

Hacking araştırma şirketi MUSO’nun Şubat ayı başlarında Variety’de yayınlanan bir raporuna göre, Dijital korsanlık artıyor ve yakın zamanda yavaşlaması beklenmiyor.

Raporda, 2022’de korsan filmler 2021’e kıyasla yaklaşık %39 arttıve dizi izlemek için korsan web sitelerine yapılan ziyaretler. yaklaşık %9 oranında arttığı bildirilmiştir. . Korsan içeriğin 2023 yılına kadar artmaya devam etmesi bekleniyor.

Raporda, “ Bu eğilim, sektör için büyük bir zorluk olmaya devam ediyor ve dahil olan herkesin – özellikle küçük, bağımsız içerik oluşturucuların – gelirlerini ve geçim kaynaklarını önemli ölçüde etkiliyor ve daha geniş ekonomiye zarar veriyor.” denildi.

2019’da ABD Ticaret Odası Küresel İnovasyon Politikası Merkezi, korsanlığın ABD film ve TV endüstrisinde kullanılabileceğini duyurdu. yıllık 29 milyar dolardan 71 milyar dolara mal oluyorbildirmişti.

MUSO, korsanlıktaki artışı ekonomik baskılar da dahil olmak üzere çeşitli faktörlere bağlıyor. 2022’de Netflix ve Disney Plus gibi birçok yayın platformu fiyatlarını artırdı . Ayrıca Netflix, ikinci çeyrekte yaklaşık 1 milyon abone kaybettiğini bildirmesinin ardından şifre paylaşımına karşı sert önlemler almaya başlayacağını duyurdu.

  • Netflix abonelik ücreti nedir? Netflix üyelik paketleri ve fiyatları 2023

Yeni Zelanda merkezli Vocus Group tarafından 2019 yılında yapılan bir araştırma, içeriği daha ucuz ve daha kolay erişilebilir hale getirmenin, korsanlığı durdurmak için yeni yasa ve düzenlemelerden çok daha yararlı olduğunu belirtti.

Vocus Group tüketici genel müdürü Taryn Hamilton, “ Bu iki seçenek sırasıyla yüzde 57 ve yüzde 48 ile diğer seçeneklerin çok önündeydi.dedi ve ekledi: “ Bilgisayar korsanlarını kovuşturmak ve korsan sitelerini sansürlemek gibi cezai önlemlerin sırasıyla insanların yalnızca yüzde 33 ve 22’si tarafından etkili olduğu düşünülüyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu