Haber

Ermeni muhalefetinden Paşinyan’a ‘yeni anayasa’ tepkisi: ‘Bakü ve Ankara lehine adımlar atıyor’

Ermenistan Başbakanı Nikol PaşinyanCuma günü Adalet Bakanlığı çalışanları ile yaptığı toplantıda şunları söyledi: Benim ve bazı meslektaşlarımın görüşüne göre, Ermenistan Cumhuriyeti’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. İhtiyaç duyulan şey anayasa değişikliği değil, yeni bir anayasadır. “Bu görüşümü daha geniş bir tartışma konusu olabilmesi için ifade ediyorum.”Bu cümleleri kurdu.

muhaliflerBakü ve Ankara’nın, Dağlık Karabağ halkının kendi kaderini tayin hakkının desteklenmesi ve “Ermeni Soykırımı iddiasının” uluslararası alanda tanınmasına ilişkin hükümlerin Anayasa’dan çıkarılması için Erivan’dan sürekli talepte bulunduğunu hatırlattı.

Bu konu Ermenistan Parlamentosu’nun Hayastan grubunun milletvekillerine yöneliktir. Geğam Manukyan, Anna Grigoryan, Kristine VardanyanVe Artur Khaçatryantarafından yapılan ortak açıklamada Ermenistan Başbakanı Nikol PaşinyanÜçüncü Cumhuriyetin Anayasasına yeni bir saldırıya hazırlanıyor ve Bakü ile Ankara’nın ısrarlı taleplerinden birini yerine getiriyor” cümlesi yer aldı.

Milletvekilleri, müzakere sürecinde Ermenistan ve Azerbaycan’ın önerilerini öğrendikten sonra ortaya çıkan kaygıların bugün Paşinyan’ın Anayasa’ya ilişkin açıklamalarının ardından doğrulandığını ifade ederek, şöyle konuştu: PaşinyanAyrıca bu açıklamanın amacının ‘siyasi kararları meşrulaştırmak’ olduğunu da itiraf etti.”dediler.

Paşinyan19 Ocak’ta Adalet Bakanlığı ile yaptığı görüşmede, Ermenistan’ın anayasa değişikliğine değil, ülkeyi daha rekabetçi ve yeni jeopolitik koşullarda uygulanabilir kılacak yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

haberkoycegiz.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu