Haber

MESKİ, Silifke Arkum Bakım Onarım Atölyesini Hayata Geçirdi

Mersin Büyükşehir BelediyesiMersin Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Silifke Arkum Bakım Onarım Atölyesi’nin açılışını yaptı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, insan ve çevre sağlığını esas alarak sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sağlamak, atık suların bertarafını sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor. MESKİ Elektrik Merkezleri Dairesi Başkanlığı tarafından projelendirilip devreye alınan Silifke Arkum Bakım Onarım Atölyesi’nde mi? Silifke, Faziletli, Anamur, Bozyazı, Aydıncık, Mut ve Gülnar’da bulunan pompa, motor, trafo vb. Ekipmanların bakım, değiştirme ve yenileme işlemleri artık hızlı ve düşük maliyetle gerçekleştiriliyor.

Silifke Arkum Bakım Onarım Atölyesi, 7 ilçeye arıza müdahale ekiplerinin sevki ve yönetimi için merkezi üs olarak kullanılıyor. MESKİ, atölyede kurulan SCADA Merkezi sayesinde arızalara hızlı ve aktif müdahale ederek vatandaşların kesintisiz hizmet almasını sağlıyor. Atölyedeki geri dönüşüm merkezinde mi? Pompa, motor, trafo, pano bakım ve imalat işleri yapılmaktadır.

Kritik stok, yedek modüller, orta ve alçak gerilim şalt malzemelerinin bulunduğu depoya ek olarak, bakım ve yenileme için gelen malzemelerin tespit edildiği iş kabul merkezi, bakım öncesi ve sonrası işlerin test edildiği kalite kontrol merkezi bulunmaktadır. .

KILIÇ: “ARIZALARA HIZLI VE ETKİN BİR ŞEKİLDE MÜDAHALE EDİLİR”

MESKİ Elektrik Merkezleri Daire Başkanlığı’nda Makine Mühendisi olarak görev yapan Mehmet Ali Kılıç, “Elektrik Merkezleri Daire Başkanlığı tarafından hizmete alınan Silifke Arkum Atölyemizde? Silifke, Erdemli, Anamur, Bozyazı, Aydıncık’ta, Mut ve Gülnar ilçeleri başta olmak üzere kırsal ve engebeli bölgelerde kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temininde önemli rol oynayan pompa, motor, trafo ve jeneratörlerimizin bakım, değişim ve yenileme işlemleri hızlı ve zamanında gerçekleştirilmektedir. Ayrıca atölyede kurulan SCADA izleme merkezi sayesinde arızalar hızlı ve etkin bir şekilde tespit edilerek vatandaşlarımızın kesintisiz hizmet alabilmesi sağlanıyor. Bir şekilde müdahale ediliyor” dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu