Haber

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: ‘Büyükelçiyi Tel Aviv’e davet etmek iyi bir adım’

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Elazığ’da katıldığı 4. Olağan İl Kongresi’nde şunları söyledi: “Büyükelçinin Tel Aviv’e çağrılması iyi yönde atılmış bir adımdır. Türkiye’deki ABD üslerinin kapatılması gerektiğini söylüyoruz.” ABD’nin Türkiye ile hiçbir ilgisi yoktur.” “Zaman dost değildir. Gazze’ye destek için yapabileceğiniz her şey değerlidir” dedi.

HÜDA PAR Elazığ İl Müdürlüğü 4. İl Olağan Kongresi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan kongreye, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parti üyeleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Tek listeyle yapılan seçimde mevcut başkan Yasin Kavaklı yeniden seçildi. Kongrede konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin Kürecik ve İncirlik üslerinin kapatılmasının haklı bir talep olduğunu ancak bunları talep ederken gündemi Gazze’den başka bir yere kaydıracak davranışların öne sürülmemesi gerektiğini vurguladı. .

‘DİPLOMAT GÖRÜNTÜLÜ SİYONİSTLERİ ÜLKEDEN KURBAN EDİN’

Yapıcıoğlu, bir ay öncesine kadar ülkenin gündeminde çok farklı konuların olduğunu belirterek, “Siyasetin gündemi çok farklıydı. Ancak bir sabah Mescid-i Aksa Tufanıyla uyandık. Allah yardımını esirgemesin” dedi. Bir an önce o mazlum ve mücahit kardeşlerimize.Filistin büyük bir katliamdan geçiyor.Devamı Daha önce de katliamlar, soykırımlar yaşandı.Ama insanların gözü önünde her türlü kuralı bu kadar pervasızca çiğneyen vahşi bir güruh görülmedi. Canlı yayın yapıyorlar, insanlığın gözü önünde her türlü zulmü yapıyorlar, savaşlarda yasak silahların kullanılmasında ve kayıt altına alınmasında bir sakınca görmüyorlar, binlerce çocuğu katlediyorlar, geri durmuyorlar, Birleşmiş Milletler yapacak mı? Onlarca üyesi ve görevlisi öldürülen bu sayı yüzlerce iken farklı bir şey mi yapıyor? 2 milyar nüfuslu İslam dünyasının ortasında bir avuç Siyonistin oradaki kardeşlerimize bu kadar pervasızca zulmetmesi diyoruz. kısmen örgütsüzlüğümüzden kaynaklanıyor. Ama Müslüman halkların yaptığı her şeyi pahalı buluyoruz. Uzun zamandır davetiyeler yapıyoruz. Dedik; Eğer fazla bir şey yapamıyorsanız diplomat kılığına giren Siyonistleri ülkeden atın. Kendi habercilerinizi arayın. Ancak imkanınız varsa tüm bağlantıları kesmek daha iyi olur. Büyükelçiyi Tel Aviv’e çağırmak iyi yönde atılmış bir adımdır. Diyoruz; ABD’nin Türkiye’deki üsleri kapatılmalıdır. ABD hiçbir zaman Türkiye’nin dostu olmadı. Gazze’yi güçlendirmek için yapabileceğiniz her şey pahalıdır. Ancak takviye adına yaptığınız işlerde lütfen Gazze’deki zulümlerin dışında, gündemi değiştirecek noktalara dikkat çekmeyin. İncirlik ve Kürecik’in kapatılması son derece haklı bir talep. Ancak bunları yaparken gündemi Gazze’den başka bir yere kaydıracak davranışlarda bulunmayın. Hükümetten ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan açıklamalar geldi; ‘Bu suçların Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması için çaba göstereceğiz.’ Hayırlı olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun, yolunuzu açık etsin. “Allah’ın izniyle Siyonist aşıklar bu ülkede, bu aziz millette bir daha yüz bulamadılar ve bir daha da bulamayacaklar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu