Haber

İletişim Başkanlığı: Murat Kurum ‘Baba Kart’ demedi

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un annelerin yanı sıra 0-6 yaş arası çocuğu olan babalara da ücretsiz ulaşım sözü vermesinin sosyal medyada ‘yanlış bir şekilde’ yayılması üzerine Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu devreye girdi. baba kartı’.

Açıklamada, “Bazı basın kuruluşlarında yer alan ‘İBB Başkan Adayı Murat Kurum’un ‘Toplu ulaşıma Baba kart vereceğiz’ dediği iddiası doğru değildir.” ifadeleri kullanıldı.

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Yüzyıl İstanbul Vizyon Toplantısı’nda böyle bir ifade kullanmadı. Programda İstanbul’a yönelik projelerini açıklayan Kurum, mevcut ‘Anne Kart’ uygulamasının değiştirileceğini ve sistemin yeni adının ‘Aile Kartı’ olacağını duyurdu. Halen 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını Aile Kartı ile değiştireceklerini belirten Kurum, ‘Artık yaşı 0-6’ya çıkarıyoruz ve babalarımıza da ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz. çocuklarıyla birlikte.’ İfadelerini kullandı. “Manipülatif haberlere itibar etmeyin.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu