Teknoloji

Türkiye’nin İlk Uzay Yolcuları TEKNOFEST’te Tanıtıldı

Türkiye’nin teknoloji ve bilim alanındaki en büyük etkinliği olan TEKNOFEST, bu yıl 29 Nisan – 2 Mayıs tarihleri ​​arasında düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest’in bugünkü etkinliğinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Türkiye’nin uzay yolculuğu programına değinen Erdoğan, Türkiye’nin uzaya gidecek ilk yolcularının belirlendiğini duyurdu. erdoğan “Biri asıl biri yedek olmak üzere iki uzay yolcusu belirledik. Uzay yolcusu olmaya hak kazanan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum”söz konusu.

Uzayda 14 gün kalacak uzay yolcuları kimlerdir?

Türkiye’nin uzay yolcularının Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever olduğu açıklandı. Başarılı bir Hava Kuvvetleri subayı olan Alper Gezer Avcı bir F-16 pilotuve Cihangir Atasever Roketsan’da çalıştı bir sistem mühendisi. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki uzay yolcuları 14 gün konaklamave 13 farklı deney açıklandı.

Türkiye, Türk Uzay Ajansı’nın hazırladığı Ulusal Uzay Programını 9 Şubat 2021’de duyurdu. Programın 10 stratejik hedefi arasında Ay’a yumuşak iniş, yerli ve milli uydular geliştirmek ve uzaya insan göndermek yer alıyor.

Türkiye’nin uzaya insan gönderme hedefinin hem bilimsel hem de siyasi değeri var. Türkiye bu hedefini gerçekleştirerek dünyada uzaya insan gönderen ilk 10 ülke arasına girmeyi hedefliyor. 2023 yılının son çeyreğinde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.bu uzay görevi bunlardan ilki olacak.

haber-catalpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu