Haber

İstanbul için fırtına uyarısı: Rüzgarın hızı 75 km’ye kadar çıkacak, çatıların altında dolaşmayın

İstanbul İstanbul’da günlerdir devam eden sıcak hava dalgası yerini serin ve yağışlı havaya bırakırken, İstanbul bugün rüzgarlı bir Pazar sabahına uyandı. Öğleden sonra için yağış ve fırtına uyarısında bulunan meteoroloji kaynakları, rüzgarın hızının 75 km’ye kadar çıkacağını belirterek, “Çatıların altında dolaşmayın” uyarısında bulundu.

“ARAÇLARIMIZI AĞACI ALTINA PARK ETMEYİN”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. .” sözleriyle uyardı. Öte yandan Orhan Şen, Basra Körfezi’nden sıcak hava dalgasının başlayacağını söyleyerek etkilenecek illeri tek tek saydı.

“ZAMAN BİR FIRTINA ESEBİLİR”

prof. Dr. Orhan Şen’in açıklamalarından başlıklar şöyle; “Hava serin. Havada bulut var. Nem biraz yüksek, bugün İstanbul en fazla 29 derece olacak. Rüzgar kuzeydoğudan yani kuzeydoğudan esecek.” Boğaziçi Çanakkale çıkışına ve Ege kıyılarına.İstanbul, Balıkesir, Rüzgar Çanakkale, İzmir ve bu kulvarda etkili olacak.Zaman zaman fırtına şeklinde esebilir.Rüzgar 30-40 esecek. kilometre ama 70-75 kilometreye kadar ulaşabiliyor.Fırtınada çatıların altında dolaşmayalım.Ağaçların altına arabalarımızı park etmeyelim.İstanbul’da öğlen yağmur var ama çok kuvvetli görünmüyor.

YENİ BİR SICAK DALGA GELİYOR

Basra Körfezi’nden gelen sıcak hava dalgası başlıyor. İç Anadolu, Doğu Ege, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Akdeniz’in doğusundaki şehirlerde aşırı sıcaklıklara ulaşacak. Malatya 44 derece, Elazığ 43 derece, Ankara 38-39 derece olacak. Denizli-Afyon 38 dereceye, Konya 40 dereceye yükselecek. Buradaki insanlar önemli işleri olmadıkça dışarı çıkmamalı. Önümüzdeki 5 gün sürecek olan bu sıcak hava dalgası. Beyaz ve gevşek giyinmelerine izin verin. Hissedilen bir sıcaklığı yoktur. Kuru hava olduğu için ölçüldüğü gibi olacaktır. İstanbul’da önümüzdeki 4-5 gün sıcaklık 30 dereceyi geçmeyecek. Olması gereken sıcaklıklar devam edecek.”

BUGÜN HAVA ULUSAL ÜZERİNDE NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yapılan son değerlendirmelere göre; Bugün yurdumuzun kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. yerel olmak üzere çok bulutlu, diğer yerler ise bulutlu ve açık olacak.

MARMARA

Parçalı, parçalı bulutlu, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Balıkesir’in kuzeyi ve Çanakkale’nin doğusunun öğle saatlerinde yerel olarak yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli periyodik fırtına (40-60 km/sa, hareket 75 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin modüllü bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Bulutlu ve açık geçeceği iddia ediliyor.

İÇ ANADOLU

Hafif bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın çok bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği iddia ediliyor.

haber-kalkandere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu