Haber

Mersin’de Şiddetli Dolu Seraları ve Mahsulleri Ağır Zarar Gördü

Şiddetli dolu serayı çökertti, açıkta kalan eserler ciddi şekilde hasar gördü

Mersin’in Erdemli ilçesinde etkili olan dolu, sebze ekilen tarlalar ve meyve bahçelerinde ağır hasara neden oldu.

MERSİN – Mersin’in Fazilet ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen şiddetli sağanak ve dolu, tarım alanlarında hasara yol açtı.

Tarımsal üretimin yapıldığı Koyuncu İlçesinde, dolu yağışının ağırlığına dayanamayan 2 sera yıkılırken, açıkta yetiştirilen sebze ve meyvelerde bazı noktalarda ağır kayıplar yaşandı. Doludan etkilenen bölgelerde ön hasar tespit çalışması başlatıldı.

Dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Koyuncu ve Üçtepe mahalleleri ile çevre mahallelerde dolu etkili oldu. Tarımsal üretimin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde dolu, fasulye ekilen tarlalarda, çiçeklerin meyveye dönüştüğü limon başta olmak üzere narenciye bahçelerinde ve yenidünya, kayısı, erik gibi hasadı devam eden meyve bahçelerinde ağır hasara neden oldu. Fazıllı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarla ve bahçelerde ön hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

“Seramız yıkıldı”

2 dönümlük serada sebze üretimi yapan Mehmet Ceylan, “Dün akşam saatlerinde başlayan yağmur yaklaşık 1 saat sürdü ardından doluya dönüştü. Şiddetli bir dolu oldu. 49 yaşındayım, böylesini hiç görmedim” şiddetli bir dolu. Seramız bu doluya tam olarak dayanamadı.” 20-25 ton ürünümüz telef oldu. Devletimizin yardım ve desteğini bekliyoruz” dedi.

“Ceviz büyüklüğünde yağdı”

Koyuncu Mahalle Muhtarı İlhan Çerçi, “Dün gece saat 18.30’dan 20.30’a kadar mahallemizde şiddetli dolu, yağmur ve sel oldu. Dolu neredeyse bilye büyüklüğünde, neredeyse ceviz büyüklüğünde yağdı. Seralarımız gibi ürünler. fasulye, yenidünya, turunçgiller, limon, “Portakal, kayısı, avokado şu anda hepsi zarar gördü. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile kayıtları tutuyoruz. Vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İki seramız da tamamen yok oldu” dedi.

Koyuncu ve Üçtepe Mahalleleri ile çevre mahallelerde ön hasar tespit çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

haber-sarkisla.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu