Haber

Meteoroloji’den 19 şehre şiddetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ege’nin kıyı kesimleri ile Batı ve Orta Akdeniz kıyı şeridi hariç, yurdun genelinin yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz (Artvin hariç), Doğu Anadolu (Van ve Iğdır hariç) ile Maraş, Adana, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. olası aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olmak gerekmektedir.

Rüzgarın İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da güneyli kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden, rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. olası olumsuzluklar

Sıcaklıkların iç ve kuzey kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise normallerin 2-4 derece üzerinde olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu’nun kar örtüsü fazla olan yamaçlarında çığ tehlikesi olduğu için dikkatli olunmalıdır.

Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu